Jump to content

Legyen nyugodt a pihenés

2019. 07. 29. 19:00

A nyaralás vágyott, de nem mindig megengedhető és nem mindig pihentető. Márpedig, ha van lehetőségünk nyaralni, akkor éppen ez az, amire vágyunk.

A legtöbben tudatosan megtervezik a nyaralásukat már jó előre. Nemcsak a megfelelő hely és úti cél kiválasztása a fontos, hanem a nyaralás anyagi vonzatával is számolni szükséges. Sokunknak hónapokon át tartó gyűjtögetést, megszorítást jelent az, hogy az éves nyaralásra is jusson. Márpedig ebből nem szeretnénk engedni. Egész évben dolgozunk. Nemcsak azért, hogy a családot fenntartsuk, hanem szükséges a pihenésünket, a regenerálódásunkat is támogatni.

A legtöbben már télen megtervezik és le is foglalják azt a helyet, ahol majd nyáron pihenni szeretnének. Ilyenkor jutányosabban hozzá lehet jutni szálláshelyekhez, és ha valami közbe is jönne, a dátum módosítható, a szállás lemondható. Érdemes is előre tervezni, mert nem árt képben lenni a nyaralás anyagi vonzatával. Ha időben megkezdjük a tervezést

Az utazás történhet bármilyen járművel, de a pihenést nem mindegyik segíti. Egy repülős út során nem kell olyan éberen figyelni, mintha autóval indulunk útnak, ráadásul a sofőr szerepét is mi töltjük be. Habár vannak, akik annyira félnek a repülőzéstől, hogy egy percig sem érzik magukat nyugodtan, amíg a gépen tartózkodnak. A pihenés tehát csak aztán jöhet, ha a kívánt nyaralóhelyet elértük.

Legalábbis ennek ideájával indulunk neki. Hogy a nyaralás tényleg igazi kikapcsolódás legyen, azért tenni is érdemes. Legfőbb a biztonságuk, ezért az okmányainkra különösen figyeljünk oda. Legyen inkább kidobott pénz az utasbiztosítás, de ha egyszer mégis szükség lenne arra, akkor igazán jól jön minden segítség. Ha külföldre, de Európán belül tervezünk pihenést, akkor az európai egészségbiztosítási kártya is szükséges. A csomagok biztosítására autós, buszos utazás során nincs szükség, de más a helyzet, ha repülővel megyünk. Ha nagyobb társasággal utazunk, mindenképp érdemes felcímkézni, névvel ellátni a bőröndöket, hogy könnyebb legyen a kiigazodás.

Akik hosszú útra indulnak, és ezt nem repülővel, hanem autóval teszik meg, azok azt vállalják magukra, hogy a saját ütemükben haladnak el a kívánt úti célig. A sofőr számára akár fél napos vezetést is jelenthet. A 10-12 órás út még az utasok számára is megterhelő, de a sofőr fáradtabbnak érezheti magát nyaraláskor és azután, mint előtte volt. Éppen emiatt vállalják magukra a repülőzést még annak ellenére is, hogy a repülős utazástól is rettegnek.

Nyugodtak akkor lehetünk a pihenés ideje alatt, ha minden fontos dolgot magunkkal vittünk. Iratok, mindenféle ruhanemű, okostelefon és annak minden tartozéka, elegendő készpénz és kártya legyen nálunk.

Nyaralásunk idején el kell engedni magunkat, hiszen erre a néhány napra vártunk egész évben. Ne tegyük azzal tönkre, hogy felesleges dolgokon aggódunk, és ha idegen helyre megyünk, alkalmazkodjunk. Ne várjuk, hogy ugyanaz a kényelem vár minket mindenhol, mint otthon. Éppen a megszokottságból szeretnénk kiszakadni, hát fogadjuk el, ha valahol más.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)