Jump to content

Meggyőzünk, hogy miért járj strandolni

2019. 07. 09. 19:00

Itt a nyár. Az iskolának már vége. A gyerekeknek már javában tart a nyári szünet és a családok többsége ilyenkor kerekedik útnak, hogy az éves nyaralását megejtse. A vízparti nyaralások a legdivatosabbak.

Ha nem is minden évben tudunk nyaralásra áldozni pénz vagy idő híján, akkor is igyekszünk magunknak, családunknak kedvezni egy-egy strandolással.

Erre olyan tudatossággal készülünk, mint egészséges táplálkozás, rendszeres sport, hogy mire végre igazán élvezhetjük a napfényt, a strandot és a fürdőzést, addigra jól mutassunk fürdőruháinkban. Tesszük ezt tudatosan akkor is, ha nyaralni indulunk. Ebben az esetben már nemcsak a testünket kell alakítanunk, hanem időben le kell foglalni a szállást, meg kell szervezni egy nagyobb utat. Ha nem autóval indulunk neki, akkor bizony a repülőút is szervezést igényel.

Nyáron természetes és ösztönös vágyunk, hogy a vizet keressük fel. Nemcsak a szervezetünk számára fontos a megfelelő hidratáltság, de a felhevülés enyhítésére is alkalmas a víz, így a strandok, fürdőhelyek zsúfolásig megtelhetnek nyaranta.

A strandolásnak tehát a fent említett előnyeit igazán élvezzük, de ezenkívül a fürdőzés – történjen az strandon vagy tengerparton – jó hatással van ránk mentálisan is.

A napfény eleve a D-vitamin termelését segíti, amely segítségével a kalcium is be tud épülni a csontjainkba. A megfelelő napégés elleni védelem mellett történő napfürdő széppé teheti a bőrt (kivéve, hogy nem égünk le, vagy nem visszük túlzásba a napozást, mert az öregíti a bőrt) és olyan hormonokat szabadít fel a szervezetünkben, amelytől boldogabbnak érezzük magunkat. Még inkább igaz ez akkor, ha egy gyönyörű vidéken egy tóban, folyóban, tengerben mártózunk meg. A természet közelsége és a víz olyan hatással van ránk, amely megszabadít a feszültségektől. A vízi közeg, a csobogás, a hullámok hangja olyan kellemes érzést váltanak ki belőlünk, hogy a hormontermelésnek köszönhetően sokkal jobb hangulatba kerülhetünk. A tengerparti látvány, a víz, a homok ezt mind csak erősíti bennünk.

Az úszás, mint sport kimondottan előnyös sport. A víz ellenállásával megküzdve szinte minden izomcsoportunkat megmozgatjuk. Az úszás igazán hatékony, tartás- és kondíciójavító mégis kíméletes sport, amelyet betegségek mellett is ajánlani szoktak. A fájdalomcsillapításban is hatékony lehet a víz, a sós víz pedig tele van olyan ásványi anyagokkal, amelyek a bőrön keresztül beszívódva jótékony hatással bírnak ránk. Még a bőrünknek is jót tehet. A sós víz fertőtlenít, tisztítja a bőrt, a vízben való mozgással pedig akár az alakformáláshoz és a fogyáshoz is hozzájárulhatunk.

A nagy melegben mindenki számára ajánlott felkeresni a strandokat, vizes helyeket. Még, ha nem is tudunk vízparti nyaralásra pénzt megtakarítani, a strandolás akkor is kivitelezhető. Gondoljunk csak a fenti előnyökre.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)