Jump to content

Kötelező filmek nyaralás előtt

2019. 06. 18. 19:00

Kétségtelenül nyár van, de ha még a nyaralás ideje távolinak tűnik, akkor is tudatosíthatjuk magunkban azt. Nemcsak az előző nyaralások videóit, fotóit nézegetve készülhetünk a nyárra.

Korábban is lehetőségünk volt felvételeket készíteni, de a fotók előhívatása macerás volt, és nem biztos, hogy azt kaptuk meg a fényképeken, mint amit szerettünk volna rögzíteni.

A mai modern világ és berendezések már élethű módon adják vissza számunkra a látottakat. A videók és fényképek nézegetésével felidézhetünk emlékezetes, kellemes pillanatokat. Ha az idei nyaralással még nem közelítünk egymás felé, és már a korábbi évek fotóinak, videóinak nézegetésén is túl vagyunk, akkor néhány utazással, az ismeretlen felfedezésével kapcsolatos filmmel is segíthetjük álmodozásunkat. Ajánlunk figyelmetekbe néhány filmcímet, és talán gyorsabban telik az idő, hogy eljussunk a megérdemelt nyaralásig.

Nyaraláskor arra vágyunk, hogy új látnivalókat fedezzünk fel, élményekkel gazdagodjunk és arra is lehetőségünk legyen, hogy pihenjünk. A kavarás című 2014-es filmet nézve lehetőségünk adódik csodás helyek megcsodálására, de a kedves történet nemcsak a nyaralást idézi fel bennünk, hanem a gyermeknevelés szépségeit, nehézségeit is. Drew Berrymore és Adam Sandler főszereplésével egy kezdetben egymásnak ellenszenves, egyedülálló szülőként néznek farkasszemet, amely fokozatosan tűnik át vonzalommá. A munkától, melegtől megfáradt lelkünknek ilyen felüdítő filmekre van szükségük, amely még a nyaralás gondolatát is szinten tartják bennünk.

A nyaralás romantikáját a Napsütötte Toszkána című 2003-as film idézheti fel bennünk. A gyönyörű környezet is romantikára csábítja a szíveket, a történet pedig még arra is rámutat, hogy az álmaink milyen fontosak, és még nagyobb dolog, ha azokat igyekszünk megvalósítani is. Nemcsak a nyaralás idéző, de motivációs filmnek sem utolsó.

A romantikánál maradva A marokkói kaland című film talán nem a legismertebb, de egy kislány szemein keresztül tapasztalhatjuk meg Marokkó csodáit. Utazás, szerelem, kalandok várják azokat, akik időt szánnak erre a filmre.

Az utazás nem mindig azt jelenti, hogy kényelmes járművel közelítjük meg a célt. Reese Witherspoon Vadon című filmjében ezt jól prezentálja. A fiatal nő ezer mérföldes gyalogtúrára szánja el magát Amerika nyugati partján. Maga a távolság sem kicsi, így elképzelhető, hogy kalandokra kell számítanunk.

Párizs sokak bakancslistáján szereplő úti cél. Amíg oda eljutunk, addig megnézhetjük az Éjfélkor Párizsban című filmet. Nemcsak Párizsba, de a múltba is visszautazhatunk a romantikus vígjátékon belül.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)