Jump to content

Évente egyszer, de akkor nagyon?

2019. 05. 27. 19:00

Az emberek többfélék, és a világ megismerésének mértékében is nagy különbségeket mutatnak. Van, aki imádja felfedezni a környezetét és a világot, míg mások megelégednek a közvetlen környezetükkel, és jól elvannak.

A tanév vége felé közeledve a diákok szülei már tapasztalhatják a fáradtságot, és ezzel a pedagógusok is szembesülnek. A gyerekek számára azonban nemsoká megkezdődik a hosszú nyári szünet. Erre az időszakra összpontosítják a szülők is a nyaralásokat. Ha nem is külföldi, de egy belföldi több napos nyaralást sokan beiktatnak.

Úgy érezzük, hogy ennyi kijár nekünk az egész éves munka és tanulás után. Sokan erre gyűjtögetünk, és egész évben nem is utazgatunk azért, hogy kispóroljuk magunknak a nyári pihenésre a pénzt. A nyaralás célja is lehet egy álmokat megvalósító utazás, és a legtöbben ezekben a napokban olyat enged meg magának, amelyet egész évben nem. Nemcsak a pihenésre gondolunk, hanem talán még a pénzt is könnyedebben kiengedjük a kezünkből egy étteremben, kávézóban, szállodában, belépőkre stb.

Mire eljutunk a nyaralás idejéhez, már teljesen ki vagyunk csavarva fizikailag és talán még igazabb az, hogy lelkileg is. A kisgyermekükkel otthon lévő szülőknek valószínűleg minden vágya, hogy kiszabaduljanak a hétköznapjaikból, és a legtöbben szeretjük felfedezni a világot. Természetesen ennek anyagi vonzata van, és ennek híján nem marad más, minthogy otthon maradjunk.

Mi történik akkor, ha nem csak egy nagyobb volumenű kiruccanásra koncentrálunk? Mi történik akkor, ha nemcsak egyszer megyünk nyaralni, hanem több és kisebb kikapcsolódást tervezünk a családnak?

Aki szeret utazni, felfedezni, számára maga a tervezgetés, az úti cél kitalálása, az utazás körüli intézkedések, a csomagolás, az utazás maga, az ottlét is izgalmas. Egyszóval minden, és talán a legnehezebb része, amikor össze kell pakolni a hazautazás céljából. Mégis, a hosszú hétvégék, az iskolai szünetekbe beiktatott apró kirándulások lehetnek azok, amelyek annyira feltöltenek bennünket, hogy újult erővel tudunk visszatérni a munka és az iskola világába.

Többen csak évente egyszer terveznek egy nagyobb nyaralást, amit olykor hónapokkal korábban kigondolnak, lefoglalnak szállást és minden mást, amit szükséges. A nagy tervezgetés azonban szinte pillanatok alatt elillan. Támadt már rád is olyan érzés egy olyan nyaralás után, ahol akár a további életedet is el tudtad volna képzelni, hogy nem akarsz hazamenni?

Nos, egy nyaralástól általában sokat várunk mindenféle szempontból. Azon kívül, hogy sok élményt szeretnénk magunkba gyűjteni, még az energiánkat is szeretnénk visszanyerni, de van az úgy, hogy rosszabb visszamenni így a munkába a nyaralás, a szünet után. A megoldást jelentheti az év több időpontjában történő, akár hétvégi kikapcsolódás. Lehet, hogy ez nagyobb feltöltődést biztosít.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)