Jump to content

Húsvét előtt, húsvét elől

2019. 03. 22. 19:00

Nemcsak a tavasz érkezett meg, hanem ezzel együtt a diákok a tavaszi szünetet is nagyon várják. A húsvéti időszak azonban nem mindenki számára jelenti a vallási és népi hagyományok megünneplését.

Nem egyedi probléma az, hogy a családra, a kikapcsolódásra csakis a szabadság, a szünetek ideje alatt tud szakítani időt az ember. Éppen ezért, amikor csak lehetőségünk van kiszakadni a mindennapokból, vágyunk valahová és mindezt meg is engedhetjük magunknak, akkor szívesen kirándulunk országhatáron kívül vagy belül. A tavaszi szünet során sokan használják ki a húsvét adta ünnepnapok kihasználását úgy, hogy azt utazásra, elvonulásra, pihenésre fordítsák. Még van idő a tavaszi szünetig, de már időben meg kell kezdeni az azon való gondolkodást, hogy hol töltsön el néhány napot a család. Sokan a wellnessezést tartják előnyben, mások a falusi turizmusban látnak fantáziát, de ehhez nem hagyják el hazánkat, mások viszont még ha csak rövid időre is, de elhagyják Magyarországot és a környező országok szépségeit csodálják meg.

A hazai látványosságot is nagyon sok csodát kínálnak, de ha a falusi turizmusban gondolkodunk, és húsvét idején keresünk fel nyugodt, falusi tájakat, a húsvéti szokások nem biztos, hogy elkerülnek. Ám, ha húsvétkor kirándulni vágyunk, ki akarunk szakadni a négy fal közül, talán még a falusi húsvét is nagyobb élményt fog jelenteni, mint odahaza. Mindemellett számos kulturális és természeti értékkel találkozhat az ember, ami feltölti, feledteti a hétköznapi forgatagot.

Ha ezt a fajta élményt mindenképp kerülni szeretnénk, akkor hazánk hegységeit érdemes felkeresni és egy kiadós túra is kikapcsol. A borvidékek felkutatása, a bortúrák pedig ugyancsak élményt nyújthatnak, kétségtelenül másfajtát.

Aki nem akar idegen helyen éjszakázni, és pénzt költeni csak azért, hogy a locsolkodók, a húsvét elől elmeneküljenek, azok nyeregbe pattanhatnak, és a környezetükben található természeti értékeket felfedezhetik. Mielőtt bárki is azt mondaná, hogy olyan nincs a környezetében, akkor megnyugtatjuk, hogy bizony hiába kicsi Magyarország, mindenhol meg lehet találni a természet nyugalmát. A kerékpározás utáni piknik remek alkalom a pihenésre, a játékokra.

Aki külföldön vagy belföldön tervez néhány napos kikapcsolódást, lehet, hogy már most bajban lesz a szabad helyek felkutatásával. A legtöbb szálláshely szinte már teljesen foglalt, ezért aki nem jár szerencsével, az maradhat az egynapos belföldi kiruccanásnál.

Nem kötelező húsvétkor magunkra zárni az ajtót és még csak levegőt sem venni, hogy ne hallják meg a locsolkodók otthon tartózkodásunkat. A természet már minden szépségét ontja felénk, használjuk ki azt. Ha pedig időben és költségekben is megtehetjük, elszakadhatunk néhány napra a megszokott környezetünktől.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)