Jump to content

A Szex és New York fanok templomának, Carrie Bradshaw otthonának titkai

2019. 01. 24. 19:05

Valószínűleg a legtöbbet reflektorfénybe kerülő házak egyike volt, aminek jellegzetes barnás-fekete lépcsősora több csókot látott, mint egy eskövői fotós.

New York szingli nőjének megtestesítője Carrie Bradshaw, aki a fővárosi gazdag negyedben az Upper East Sideon tengeti mindennapjait, mint újságíró. Nos, már emiatt a két dolog miatt nők milliói cserélnének vele, a nővel, aki divatikonná vált. S aki még filmbéli lakását is New York egyik látványosságává tette.

Ami a filmben használt lakást illeti a Perry Street 64-es szám alatt található. A sorozatban használt cím, természetesen csak kitaláció. Az első három évadban kis milliószor felbukkanó lakás 2012-ben eladóvá vált, és egy gazdag üzletember 9,65 millió dollárért, azaz nagyjából 2,2 milliárd forintnak megfelelő összegért vásárolta meg.

A barna színű épület valódi régiség. 1866-ban épült, s ha falai mesélni tudnának, történelmi pillanatokról adnának számot. Az ház maga 400 négyzetméter alapterületű, amiben tíz szoba található, és szinte mindegyikhez tartozik egy-egy kandalló, négy szobát leszámítva. A ház négy emeletes, és hatalmas hátsókert tartozik hozzá. Igen, itt már összeállhatott a kép, a belső jeleneteket valóban nem ebben a házban vették fel. S hogy miért akkor ez a lakás ér milliókat? Egyszerűen csak azért, mert szinte minden epizódban legalább kétszer feltűnt a barnás házfal, a kovácsoltvas korlátokkal.

Egyébként a ház igencsak felújításra szorul, de ez nem ijeszti el a turisták ezreit, akik szinte zarándokhelynek tekintik az ikonikus lakást. Olyannyira sokan látogatják meg évente a Perry Street-i lakást, hogy a környékbeliek 2008-ban petíciót indítottak, hogy betiltassák a „Sex And The City” turista buszokat. Sikerrel jártak, akárcsak a tulaj vagy az a valaki, aki a Google térképen elhomályosíttatta a házat.

A történekem során számos filmszereplő házát vagy forgatási helyszínt adtak már el borsos áron, amelyek a rajongók legfőbb zarándokhelyévé avanzsáltak. Legutóbb a Bárányok Hallgatnak kultikus háza került kalapács alá, amit népszerűsége ellenére senki sem akart megvenni. Hiába a tolongó nézelődők hada, senki sem akar abban a házban élni, ahol a filmbéli Buffalo Bill. Néhány hónapja a Playboy villa is eladóvá vált, ami a műsorkészítés és a média egy másik szegmensének jellemzője, de a lényeg akkor sem változik: piszkosul magas árat kértek érte. A maga 200 dolláros kikiáltási áráért nem kapkodnak utána, tekintve hogy a villa maximum 80-90 millió dollárt ért, és a hiányzó százezres különbözetre nem magyarázat, hogy Playboyok éltek benne.

 

További érdekességekért, bátran keresd fel a Ház és Otthon  Facebook oldalát!

(Forrás: marmalade.co.hu | Kép: pixabay.com)