Jump to content

Télen a nyárba, lenne hozzá kedvünk

2019. 01. 11. 19:00

Még csak most ért véget az ünnepi időszak, amely arra is lehetőséget adott (már akinek), hogy pihenjünk is, de most következnek a hosszú, hideg, napfénytől szinte mentes napok, mire a tavasz a jeleit mutatja.

Ezt az időszakot bírjuk talán a legnehezebben meleg és napfény híján. Csak néhány hónap kell, hogy a tavaszba érkezzünk, de azt még olyan távolinak érezzük, éppen ezért lelkiekben már valamilyen egzotikus, tengerparti helyen nyaralunk. Talán a nyári időszakban történő utazás megtervezése is feltölthet kicsit. Nézegethetünk fotókat, videókat olyan távolabbi helyekről, amelyeket nyáron szeretnénk felfedezni, de akár a télből is elvonulhatunk melegebb éghajlatra.

Európai viszonylatban a téli időszakban inkább azok találják fel magukat, akik a síelést részesítik előnyben. Ha ennél melegebbre és egészen más közegre vágyunk, akkor sokkal kevesebb választási lehetőségünk van. Ebből egyik lehet a Kanári-szigetek.

Akik megtehetik időben és anyagiakban is, azok éppen ezt a téli időszakot igyekeznek megbolondítani egy kis nyaralással. Ha szeretnénk D-vitaminhoz jutni, szeretnénk sós vízben lubickolni, és egyáltalán nem bántana, ha a lábujjaink közé homok kerülne, akkor Spanyolország legdélibb pontján ezt megtehetnénk.

A Spanyolországhoz tartozó Kanári-szigetek vonzó úti célt jelentenek az európaiaknak ugyanúgy, mint a világ másik szegletéből érkező turistáknak. A magyarok között is felkapott nyaralóhely még télen is kedvelt. Nem véletlenül.

A Kanári-szigetek legnagyobbika, Tenerife például az örök tavasz szigetének is neveznek, mert kellemes az idő még télen is. Az átlagosan 25-27 fokos hőmérséklet éppen ideális az itthoni tél helyett, és még a tenger vize sem annyira hideg, hogy abban ne lehetne megmártózni. Magyarországi viszonylatban nézve mind anyagilag, mind pedig utazási időt és lehetőséget is számítva könnyebben megközelíthető a Kanári-szigetek.

Felkapott hely Tenerife, amelyet jól mutat, hogy szálláslehetőségek közül igencsak bőséges a felhozatal. Abból is kedvünkre válogathatunk jól felszerelt és olcsóbb apartmanok, valamint luxus szállodák között is, így akár egész olcsó szálláshelyen is meghúzhatjuk magunkat.

Nagyon sokan keresik fel Tenerifét az ünnepi időszakban. Mivel azon már túl vagyunk, a február is jó lehet. Nemcsak azért, mert már addigra kellően besokallunk a téltől, hanem Tenerifén februárban tartják a legnagyobb farsangi mulatságot, a Santa Cruz de Tenerife-t. Nemcsak elmenekülhetünk a tél elől kis időre, de még remek szórakozásra is lehetőséget ad a sziget. A karneváli hangulat természetesen csak az egyik, ami miatt nagyon sokan keresik fel a Kanári-szigeteket, ugyanis itt találhatók Európa legszebb strandjai is. A szigetek rendelkeznek a világ egyik legjobb klímájával, amelyet bármikor felkereshetünk, egyáltalán nem csalódunk. Sőt, ha a téli évszakban hagyjuk el hazánkat azért, hogy a Kanári-szigetekre utazzunk, akkor még üdítőbb a látvány testnek és léleknek egyaránt.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)