Jump to content

Különleges, gyógyító helyek Magyarországon

2018. 12. 01. 19:00

Az orvostudomány eszközei mellett sokan hisznek valami nagyobb, erősebb gyógyító erőben. Van, aki ezt Istennek tulajdonítja, mások önmagukban érzik az erőt.

A modern orvoslás mellett számos gyógyulni vágyó fordul egyéb, alternatív megoldáshoz, amelyek nagyja a természethez vezetik vissza az embert, természetben található anyagokat használnak fel a gyógyításhoz, míg más kezelések, szertartások a természetfeletti erőket mozgósítják. Kiegészítő kezelésként alkalmazva csodálatos gyógyulásokról lehet hallani. Szerte a világon vannak különleges gyógyító helyek, amelyeket akár évezredek óta felkeresnek. A kegyhelyeket, gyógyító helyeket zarándokok keresik fel annak reményében, hogy csodálatos gyógyulásban részesüljenek. Ebből a szempontból elég lehetetlennek tűnik, hogy a mi kis hazánkban lennének ilyen helyek. Minden magyar kötődést érez hazájához még akkor is, ha elhagyja azt. Természetesen különleges helynek tartjuk szülőföldünket, és ez a szó átvitt, valamint szoros értelmében is igaz, mert Magyarországon is vannak gyógyító helyek.

A legismertebb talán Dobogókő. Világszerte úgy nevezik Dobogókőt, mint a Föld szívcsakrája. Ez a hízelgő jelzőt úgy is számon tartják, hogy egy kőre tapasztva fülünket még a Földanya szívdobbanását is meghallhatjuk. Kétségtelen, hogy gyönyörű a környék és talán még azt a különleges erőt is érezhetjük, amit a környezet magából kibocsát, de ez a különleges hely a Rám-hegy Ferenczy-sziklájánál van. Úgy tartják, hogy a Ferenczy-szikla és környéke nagy energiával rendelkezik. Erről árulkodik a dús növényvilág, a népes állatsereglet, amely ott él. A szabályos körben növekvő fák is azt mutatják, hogy korábban is emberi építmények alhattak ott, talán szertartásokat végeztek. Dobogókő és környéke mindenképp feltölthet energiával, hála a gyönyörű környezetnek, érdemes felkeresni. Rosszat a látvány miatt sem teszünk magunknak.

A hegyek mindig is elvarázsolják és elvarázsolták az embert. A Bükk-hegység egyik települése, nevezetes Bükkszentkereszt az, amelyhez a kristálytiszta levegő jótékony hatásán túl más gyógyító hatást is tulajdonítanak. A településnek gyógyító kövei is vannak, az egyik a Boldogasszony köve nevet viseli. A kő története Jézus halálával kapcsolatos. Miután meghalt Jézus, anyja, Mária útnak eredt, és a Boldogasszony kövénél pihent meg, amely felvette a gyászoló anya alakját és energiáit is átvette. Egykoron sok nő felkereste a helyet, a követ a sikeres gyermekáldás reményében.

A Balaton-felvidéken található Hegyestű nemcsak csodálatos látvánnyal, de különleges energiával is hatást gyakorolhat az emberre. A Zánka közelében található bazaltorgonák kiváló kiránduló és feltöltődést biztosító gyógyhely.

A Veszprém megyében található Szentbékkála köveinek is gyógyító rezgéseket tulajdonítanak. Az elterülő kőtenger látványa sem mindennapi, energiája miatt sokan felkeresik az egykor Pannon-tenger által borított területet.

Nemcsak a hegységek onthatnak magukból gyógyító energiákat, hanem a sík vidék is. Tápiószentmárton mellett 15 hektáron terül el a Kincsem Lovaspark. Az egész terület és a rajta megbúvó Attila-domb is különleges, gyógyító erővel rendelkező. Az Attila-domb egy néhány méteres kiemelkedést jelent a síkságból, azonban értékes régészeti lelőhelynek számít. A vaskori leleteket adó domb mindenképp fontos történelmünk szempontjából is, azonban úgy tartják, hogy a dombot egy mágneses mező szeli keresztül, amely csodás gyógyításnak is színtere volt, és a mai napig zarándokhely.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)