Jump to content

Eger, Gyula, Hajdúszoboszló a közelgő hosszú hétvége fő nyertesei

2018. 10. 22. 17:45

Az október 23-ai hosszú hétvégén sok magyar család indul útnak, egy átlagos őszi hétvégéhez képest közel háromszor annyian - derült ki a Szallas.hu friss előrejelzéséből. A legnépszerűbb program a fürdőzéssel egybekötött szállodai kikapcsolódás lesz, ennek köszönhetően már egyre kevesebb a szabad hely a hazai wellnesshotelekben. A legnagyobb vendégseregre ki számíthat?

A forradalom megünneplése mellett sok magyar kel majd útra a közelgő október 23-ai hétvégén, hogy valamilyen wellness-szolgáltatást nyújtó szállodában, vagy egy termálfürdő közelében lazítson a karácsonyi hajrá előtt - derült ki a Szallas.hu friss elemzéséből. "Közel háromszor annyian vesznek célba &187;idegen ágyat&171;, mint egy átlagosnak mondott őszi hévégén. Az előfoglalási adatok alapján a hotel kategória a legnépszerűbb, azon belül is a wellness-szolgáltatást nyújtó szálláshelyek. Ezen kívül a 10 legkeresettebb helyszín túlnyomó többsége is valamilyen meleg vizes fürdőhellyel rendelkező településre szól" - ismertette a részleteket Keresztes Nóra, a Szallas.hu marketing menedzsere. A legnagyobb rohamra Eger, Gyula és Hajdúszoboszló számíthat, míg az előrejelzések alapján a legnépszerűbb turisztikai attrakciók rangsorát az Egri vár, a Miskolctapolca Barlangfürdő, valamint a Zalakarosi Fürdő vezeti. 

A 4 napos pihenő során az ünnepet szálláshelyen töltők 52 989 forintot költenek majd, az átlagos létszám 3,16 fő, míg a foglalási hossz 2,28 éjszaka lesz. "Nagyjából minden 5. utazó SZÉP-kártyával egyenlíti majd ki a számlát, esetükben az átlagos foglalási érték jóval magasabb, 80 095 forint" - tette hozzá Keresztes Nóra. A Szallas.hu teljes előfoglalási adatait megvizsgálva a belföld és külföld megoszlása 92 illetve, 8 százalék. A hosszú hétvégén határon túlra utazó honfitársaink körében a három legkedveltebb úti cél Zakopane, Prága és Szováta.

Top 10 belföldi település az október 23-ai hosszú hétvégén

1. Eger
2. Gyula
3. Hajdúszoboszló
4. Budapest
5. Pécs
6. Szeged
7. Miskolctapolca
8. Hévíz
9. Zalakaros
10. Sárvár

Top 10 legtöbb érdeklődőt vonzó turisztikai attrakció az október 23-ai hosszú hétvégén

1. Egri vár
2. Miskolctapolca Barlangfürdő
3. Zalakarosi Fürdő
4. Hévízi Tófürdő
5. Festetics-kastély
6. Harkányi Gyógyfürdő
7. Siklósi Vár
8. Szigligeti Vár
9. Kehida Termál Gyógy- és Élményfürdő
10. Demjéni Termáltó

Top 10 külföldi település az október 23-ai hosszú hétvégén

1. Zakopane (Lengyelország)
2. Prága (Csehország)
3. Szováta (Románia)
4. Komárom (Szlovákia)
5. Torockó (Románia)
6. Zár (Szlovákia)
7. Káposztafalva (Szlovákia)
8. Krakkó (Lengyelország)
9. Kolozsvár (Románia)
10. Kassa (Szlovákia)

(Forrás: marmalade.co.hu;szallas.hu | Kép: pixabay.com)