Jump to content

Programtervezés a hosszú hétvégére

2018. 08. 17. 19:00

Közeledik államalapításunk ünnepe, azaz augusztus 20-a. Az ünnepnappal együtt hosszú hétvégének örülhetünk. Körülnéztünk, hogy az országban milyen rendezvények közül válogathatunk.

A nyaralások ideje még nem áldozott le, sokan ugyanis most töltik megérdemelt szabadságukat, és a bel- vagy külföldi nyaralások idejét is éljük. Aki azonban már maga mögött tudhatja a nyaralást, a szabadságolást, az is kiélvezheti, hogy a hétvégét kicsit meg lehet nyújtani. Augusztus 20-a hétfőre esik, így nemcsak pihenni lehet a három napban, hanem érdemes felkeresni olyan településeket, ahol augusztus 20-i ünneplésre kerül sor. Márpedig szerte az országban színes programokkal várják az érdeklődőket. A kulturális látnivalók mellett koncertekkel, kirakodóvásárral, tűzijátékkal várják a látogatókat.

Kezdjük a sort fővárosunkkal. Budapesten az idén három naposra tervezték meg az augusztus 20-i programokat, így a rendezvénysorozat keretén belül látható lesz a magyar zászló felvonása, a honvédtisztek avatása, a Magyar Ízek Utcája és a Mesterségek Ünnepe mellett az elmaradhatatlan tűzijáték. A háromnapos rendezvény már augusztus 18-án megkezdődik. Zenekari és táncos fellépésekkel várják a látogatókat a város több pontján is. A Várkert színpada, a Gellért szobor környéke és a Kossuth tér is helyszíne lesz több megmozdulásnak. A Szent István bazilikából indul útjára a Szent Jobb körmenete. A teljesség igénye nélkül olyan színes és tartalmas programok közül választhatunk, hogy nehéz lenne Budapesten unatkozni augusztus 18 és 20-a között. A tűzijátékot meg lehet csodálni egy dunai sétahajózás során is.

Aki a Balaton környékén él vagy ott tölti a nyár végi napokat, A Bor és Kenyér Ünnepén látogasson el Siófokra is. Augusztus 16-20-a között kirakodóvásárral, gyermekprogramokkal, magyar sztárvendégek koncertjeivel szórakoztatják a látogatókat. Kicsik és felnőttek számára is kiváló programokkal készülnek a szervezők, és hogy éhen se maradjon senki, gasztroárusok segítik a pocak megtöltését.

A legtöbb hazai településen megemlékeznek szerényebb vagy nagyobb pompa keretén belül államalapító Szent István királyunkról. Szentendrén megadják a módját, de idén nem a Városháza ad otthont az augusztus 20-i rendezvénynek, hanem az óváros. A Fő téren és a Dunakorzón kap helyet a színpad, ahol augusztus 20-án délelőttől kezdve egészen estig sztárvendégek is szórakoztatni fogják a város lakóit, valamint a városba érkezőket is.

Eger nemcsak történelmi jellegű városunk, hanem hazánk egyik kiváló és keresett kirándulópontja is. Augusztus 20-án az év legnagyobb szabású koncertjét tekintheti meg az Egerbe látogató. Az Egri Szimfonikus Zenekar mellet jelen lesz Náray Erika, Farkas Gábor Gábriel, Gavrucza-Nagy László, Halmos András, Szabó Sipos Máté. Az ingyenes koncert szünetében tűzijátékkal kápráztatják el a nézőket a Dobó téren.

2018. augusztus 20-át méltón kívánja megünnepelni Gyula városa is. A gyermekprogramok és műsorok mellett játszóház is lesz, a Magyar Állam Népi Együttes műsora is megtekinthető majd és tűzijátékkal zárják a rendezvényt.

Hatvanban az Unique együttes és Kocsis Tibi, valamint Charlie fogja szórakoztatni a közönséget augusztus 20-án, Szekszárdon pedig a Virtus produkciója várja az érdeklődőket. A Virtus a cirkuszi világ és a kortárs tánc keresztezéseként zenés-táncos-akrobatikus elemekkel tarkított előadás, amelyet tűzijáték követ.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: visegradpost.com, pinterest.com | videó: youtube.com)