Jump to content

Saját buborék

2018. 06. 08. 19:00

Ha kedveljük is a nyüzsgést, a pezsgő életet magunk körül, eljöhet az a lélektani határ, amely után már csak a nyugalomra és a csendre vágyunk. A nyári pihenések ideje következik nemsoká. Van, aki még a nyaralást is a legembermentesebb közegben ejtené meg.

Mi a legfontosabb szempont nyaralásunk tervezésekor? Az úti cél kiválasztása, az oda eljutás eszköze, a szállás, és az ár. Amikor szálláshelyünket választjuk meg, legtöbbünk számára fontos, hogy külön lehessünk másoktól, a látvány pedig gyönyörű legyen, amely az ablakból kitekintve fogad. Egy ilyen szálláshelyért természetesen fizetni kell, és minél jobb egy szoba, minél jobb a fekvése, annál borsosabb árakat számolnak fel egy napra. Ha nyaralni megyünk, a költségeink jelentős részét a szállás jelenti. Még így is számolni kell a szomszéd szobában lakók zajával, és az is lehet, hogy sokan foglalnak le szállást azon a helyen. A csendes nyaralás lehetőségének már lőttek.
Milyen tökéletes megoldást jelentenek azok a hotelek, amelyek egy, két vagy akár több ember számára adnak pihenésre lehetőséget a természet lágy ölén, hiszen a buborékok úgy vannak ott, mintha az égből pottyantak volna oda. Ezek a szuper hotelek 360 fokban rálátást biztosítanak a természetre. Mert már létezik ilyen szálloda, egy igazi buborék a természet kellős közepén. Több országban kedveznek azoknak, akik a természethez akarnak közelíteni, de embertársaik teljes mellőzésére vágynak.
A francia Pierre-Stephane Dumas tervei valósultak meg a felfújható buborékhotelek formájában, amelyek már 2010-ben feltűntek a francia nemzeti parkok szépséges területein. Egyre több van belőlük, mert egyre nagyobb az igény is. Az átlátszó buborék elszeparált kénylemet biztosít az ott lakóknak, akik háborítatlanul élvezhetik a táj szépségét, a csendet.
A sarki fény megcsodálása sokak életében áhított, így aki eljut Izlandra, már szerencsésnek mondhatja magát. Nem véletlen, hogy már Izlandon is feltűntek a buborékok, amelyek a csodás természeti jelenség látványának élményét csak fokozni tudják.
Észak-Írországban ugyancsak találhatók körpanorámát biztosító szálláshelyek. A buborékhotelek takaros, de igazi kényelmet biztosítók. Minden megvan bennük, ami a luxust képviseli, ám nem kell a szomszédokkal foglalkozni, más zaját hallgatni. Nemcsak a tájban, de a csillagokban is gyönyörködni lehet, amelynek vizslatásához még teleszkóp is jár.
Nagy-Britanniában olyan kempingfalu létezik, amelyikben 11 buboréklak várja a turistákat. A panorámás szálláshelyek minden kényelemmel felszereltek, ahol igazán ki lehet kapcsolódni.

Valószínűleg nem olcsó szálláshelyet kínálnak a buborékok, de olyan élményben részesülhetünk, amelyre talán sokan vágyunk: természet közvetlen közelsége, csend, nyugalom, egyedüllét. El tudnád magad képzelni itt?

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: mostuniquehotels.comfeeldesain.com | videó: youtube.com)