Jump to content

Álmodozni már csak lehet

2018. 04. 25. 19:00

Nemcsak a bikiniszezonra kell felkészülnünk, hanem annak is eljött az ideje, hogy a nyaralásunk helyszínét kiválasszuk, a szállást lefoglaljuk. A szemfülesek, és az utazásban jártasok ezt már meg is tették.

Gondolatban már te is tengerparton jársz? Rugdosod a hófehér homokot és készülsz megmártózni a tengerben, óceánban?  Ez sokunk álma. Nemcsak a hatalmas víztömeg látványára vágyunk, hanem szeretnénk az itthoni közegtől minél távolabb kerülni legalább egy hétre. Ha nyár, akkor szinte azonnal a nyaralásra gondolunk. Ha arra nincs is lehetőségünk néhány strandolást be kell illesztenünk a forró napokra.

Álmodozni még lehet
A legtöbben egzotikus tengerpartokra vágynak nyaranta. Míg sokan megvalósítják álmaikat, másoknak csak az álmodozás jut. Nincs is azzal gond akkor, ha valamikor be is teljesítjük vágyainkat. Amíg ezt nem sikerül kivitelezni, addig marad az ábrándozás. Összegyűjtöttünk néhány kiváló helyet, amely alkalmas lehet arra, hogy egzotikus helyet látogassunk meg.
Ha pedig már álmodozunk, azt tegyük nagyban. Nos, szálljunk le az Atlanti-óceánban található Turks- és Caicos-szigetekre. A Grace Bay híres hófehér homokjáról és a víz kékségének sokféle árnyalatáról. Ezentúl az óceán vize gyönyörűen tiszta.

Az Atlanti-óceán helyet ad a brazil Fernando de Noronha-szigetcsoportnak is. Az itt található Baia do Sancho partja Brazília legszebbjének van titulálva. Különlegességét az adja, hogy nem mindig lehet látogatni, amikor mégis, akkor a parthoz sziklába vájt, keskeny lépcsőkön lehet eljutni. Az esőerdőn át sétálva juthatunk el a partra, de ez csak hozzáad élményhez, nem elvesz. A part homokja nem vakítóan fehér, hanem inkább sárgás, de a víz tiszta, gazdag élővilággal rendelkező.

Puerto Rico ékességének számít a Flamenco Beach. Ez a patkó alakú öböl elnyerte az egész karibi térség és Puerto Rico legszebb strandjának címét. A tenger vize türkizkék, amely nemcsak fürdőzésre, de horgászatra és búvárkodásra is alkalmas, mert vannak sekély területek. Különlegességét és egyediségét egy parton hagyott tankja is adja.

Ha egzotikus, ámde közelebbi tengerpartról ábrándozunk, akkor Olaszországban ezt is megtalálhatjuk. Európai viszonylatban az egyik legkeresettebbnek számító annak ellenére is, hogy megközelíteni nem is olyan egyszerű a Rabbit Beachet Lampedusa szigetén. Az Afrika és Szardínia közötti útszakasz felénél található kis sziget mégis zsúfolásig megtelhet fürdőzőkkel. A lassan mélyülő part, a kristálytiszta víz és a benne nyüzsgő élőlények mind vonzzák a turistákat.

A máltai St. Paul’s Bay Málta egyik legfelkapottabb területe. A tengerpart öt kilóméteren keresztül ad lehetőséget arra, hogy megtaláljuk a pihenő-, fürdő- és napozóhelyünket. Akár gyalog be lehet járni a környéket.

A görögországi Lindos településtől délre található az ugyancsak St. Paul’s Bay. Ez az a hely, ahol legenda szerint Pál apostol is itt ért partot egy hajótörés után és megtérítette a rodosziakat. A területen mesterséges és természetes strand is található. Ez utóbbi homokos és kavicsos tengerpartot jelent.

Ha már nagyban gondolkodunk és másra vágyunk, akkor egészen a Fülöp-szigetekig kell repülnünk, ahol a Subic Bay található. Ezt a strandot nem a természet alkotta, hanem emberi kezek. Nem másról van szó, mint egy vízen lebegő felfújható játszótérről, ahol csúszda, hinta, híd, embert kilövő szerkezet várja az érdeklődőket. A mentőmellény viselete mindenki számára kötelező. Habár így első olvasatra félelmetesnek is tűnhet, valójában nagyon kedves látványt nyújtanak a rózsaszín unikornisok, napernyők és babzsákfotelek.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | spot.ph, visittci.com, supercoolbeaches.com, askbeach.com, travelpassionate.com/képek | youtube.com/videó)