Jump to content

Hová utazz Európán belül a hosszú hétvégéken?

2018. 03. 24. 19:00

Közeleg a tavaszi szünet, húsvét, és az idei évben többször kapunk arra esélyt, hogy a hosszú hétvégéken tartalmasan tölthessük el az időt vagy pihenhessünk. Akinek lehetősége van, azok itthon is útra kelhet, de külföldre is elutazhatunk. Európán belül te hová látogatnál el?

Nemcsak gyermek nélküli párok kelhetnek útra, hogy meghódítsák a közeli országok valamelyikét, hanem ugyanolyan kaland lehet, ha gyerekekkel együtt látogatunk meg egy idegen országot. Európán belül nem is kell olyan sokat utazni azért, hogy csodákat láthassunk. Az egyik hosszú hétvégén már túl vagyunk, de még 2018-ban többre is számíthatunk. Általában 3-4 napot jelent a hosszú hétvége, amely egy kicsit több pihenésre ad lehetőséget. Amennyiben mindezt aktívan, sokat látva szeretnénk megvalósítani, akkor utazni érdemes. Ha megtehetjük, akkor már most érdemes kiválasztani az úti célt, ehhez adunk némi inspirációt.

Akár repülővel, akár autóval vagy más közlekedési eszközzel megközelíthető várost érdemes kiszemelni, amelynek eléréséhez elég néhány óra utazás, hogy érdemlegesen ott tudjunk tölteni egy kis időt és felfedezzük a várost, a környezetet.

Egyik kedvelt és közeli úti cél lehet Pozsony. A szlovák főváros kedvelt hely a magyarok számára is. Az óvárosban tett kellemes séta, a helyi állatkert és a Dinópark gyerekekkel együtt is élvezetes lehet. Az Új híd és az azon található kilátó – amelyet a helyiek csak ufóként emlegetnek –, gyönyörű panorámával ajándékozza meg a látogatókat.

Pozsony mellett a csehek fővárosa, Prága is nagyon vonzó a magyar utazók körében. Nem csoda, hiszen Prágában is van bőven látnivaló. Gyermekes családok részére is élményt szokott jelenteni az óvárosban tett látogatás, általában mindenkit lenyűgöz a Városháza tornyának játéka. Kisvonattal is be lehet járni a környéket, amely ugyan pénzkiadással jár, de kisgyermekes szülők tudják csak igazán, hogy milyen nyűg fáradt gyerkőccel kirándulni. A kisvonattal azonban kényelmesen megtekinthető sok látnivaló Prágából. legalább ilyen élményt okozhat az egész családnak egy kellemes hajókázás.

A szomszédos Románia területén található Erdélyről mindenki hallott, de talán kevesebben fedezték fel a környéket. Márpedig csodás látnivalók várják a turistákat. Ha Erdélyt kívánjátok meghódítani, akkor célként meg lehet nevezni a Tordai Sóbányát. Elutazhatunk Kolozsvárra, ahol a legnagyobb népszerűségnek örvendő látnivaló Mátyás királyunk szülőháza, a Szent Mihály-templom, valamint a házsongárdi temető is.

Brüsszel az egyik legkedveltebb úticélok közé tartozik, szívesen veszik számításba a magyar turisták is. Brüsszel belvárosában is sok érdekességet találhatunk, de kóstolhatunk finom, francia jellegű ételeket, a belga csokoládé kihagyhatatlan. Nemcsak a várost nézhetjük meg, de ha egész Európai Unióra rá szeretnénk tekinteni, akkor a Mini Európa makettparkja ezt az élményt is megadja.

Barcelona sokakat varázslatba ejt, mert a spanyolok második legnagyobb városában érdekesen keveredik a hagyomány és a modernizáció, emellett pedig változatos természeti csodákkal kápráztatja el az ideérkezőt. Az óváros biztosítja, hogy részesüljünk kultúrából is.

(Forrás: marmalade.hu | wealthmastery.sg, groupon.ie, dmc-rtaspain.com/képek)