Jump to content

A Csendes zóna rejtelmei

2018. 02. 11. 18:00

A Csendes zóna nyugodt és meghitt helyet sejtet, csakhogy ez a csend nem az, amire gondolunk. Sok mindent ért már az ember, de vannak dolgok, amire még most is keresik a választ. A mexikói zóna is ilyen.

Az emberiség fejlődését mindig a kíváncsiság segítette. Mindenre tudnak már magyarázatot adni, de egyáltalán nem biztos, hogy az megállja a helyét. Ez a szép a tudományban, hogy folyton fejlődik, és az elődök által megalapozott feltételezést tovább tökéletesítik vagy megcáfolják.

A világon vannak olyan helyek, ahol megmagyarázhatatlanul fura dolgok történnek. Tudunk létezésükről, és tudjuk, hogy az nagyon különlegesek, ezért sokakat vonz, és tudósok azon dolgoznak, hogy megtalálják a logikus magyarázatot. A Mexikóban lévő Csendes zóna létezése is ismert. A kutatók és a földöntúli élet hívei számára is misztikus hely, de ha elolvasod, hogy milyen furcsaságokat lehet tapasztalni ezen a vidéken, a te fantáziádat is biztosan megindítja majd.

Észak-Mexikó félsivatagos területén található a Csendes zónaként elnevezett terület. Nem véletlenül illették ezzel a névvel, hiszen a zóna egyik jellegzetessége, hogy a rádióhullámok nem úgy működnek, mint máshol.

Ez a terület valószínűleg régóta ilyen különlegességekkel bír, de csak akkor fedezték fel, amikor egy pilóta arról számolt be a zóna felett repülve, hogy csak a terület fölött szűnt meg a rádiókapcsolata. Az 1930-ban a zóna felett elrepülő pilóta műszerei nem működtek. A furcsaságot azonban nem kutatták egészen addig, amíg egy olajvállalat szemet nem vetett a területre. Több évtized után megint azt tapasztalták, hogy a zónában a rádiójeleket nem lehet érzékelni.

A Csendes zónának tulajdonítják azt az esetet is, amikor az USA hadgyakorlatot tartott. A kilőtt rakétának egészen máshová kellett volna becsapódnia, mint ahogyan az megtörtént, ugyanis a Csendes zónában landolt. Csakhogy ez a pont a tervezettől több száz kilométerre volt. Mintha a zóna különleges ereje vonzotta volna magához a rakétát. A rakéta radioaktív anyagot tartalmazott, ezért azonnal a keresésére indultak. A Csendes zóna területéről nemcsak a radioaktív szennyezést kellett eltávolítani, hanem a szennyezett földréteget is. Mindezt titokban igyekeztek megvalósítani, de a sivatagba még utat is építettek.

A mai tudomány szerint tényleg vannak bolygónkon olyan helyek, ahol nagyobb a mágneses erő, így az magához vonzza a meteoritokat, vagy akár a rakétát is. A Csendes zónában is bizonyítottan erős a mágneses tér. Ennek következménye az is, hogy a zónában hasznavehetetlen tárgynak bizonyul az iránytű, a mobiltelefon, a rádió is. Azok ugyanis nem működnek megfelelően a mágneses közegben.

Elég csak egy ember különleges tapasztalása ahhoz, hogy mások fantáziáját beindítsa. Azóta a területen megjelentek az UFO-kutatók és hívők is, mert a földönkívüliek észlelésének száma is megnőtt a zónában. Ennek hatására látogatók kezdték ellepni a területet, amellyel az UFO-kat kevésbé láttak, de a természetben otthagyták kéznyomukat, ugyanis a helyre jellemző kaktuszokat ásnak ki, és a bóklászás közben régészeti lelőhelyekben is jelentős kárt tesznek.

A Csendes zónában tapasztalt különleges természeti jelenségeket sokan párhuzamba állítják a Bermuda-háromszögben tapasztaltakkal, és ugyanígy az egyiptomi piramisokkal is.

(Forrás: marmalade.hu | amusingplanet.com, levelfeed.com, taringa.net/képek)