Jump to content

Te is belecsöppenhetsz a Trónok harcába

2018. 01. 17. 19:00

Hotelben való megszállásunkat leginkább a nyaralásaink idején ejtjük meg. Aki nagy utazó, az sokféle helyet láthatott már, és tapasztalhatta, hogy milyen különleges szállodák is léteznek. A jéghotelek nemcsak különlegesek, de idény szálláshelyek is.

A jéghotelek csakis a hideg hónapokban működhetnek, ez adja igazi különlegességüket is. A jégből készült épületek kifaragására nem sok idő van, ha azt szeretnék a megálmodók, hogy a befektetésük minél jövedelmezőbb legyen. Ügyes kezű jégszobrászok kápráztatják el az érkező vendégeket. A hideg szállodákban minden megtalálható, éppúgy, mint egy normál hotel esetében. Csakhogy minden hideg, és csillogó.

Ha nagy utazó és kalandor vagy, szereted a különleges helyeket, akkor érdemes ellátogatnod egy jéghotelbe. Ha pedig nagy filmrajongó is vagy, akkor a Trónok harca biztosan nem cseng ismeretlenül számodra. Mit szólnál ahhoz, ha azt mondanánk, hogy van egy hely, ahol a kalandvágyadat és a Trónok harca sorozat iránti rajongásodat egy helyen kiélhetnéd?

Az amerikai fantasy sorozat első évadja 2001 tavaszán debütált, és meghódította egész Amerikát, valamint az egész világot. 2018-ban már a hetedik évadnál járunk, a rajongók nagy sajnálatára azonban 2019-ben, a nyolcadik évaddal befejeződik a Trónok harca. Azok közé tartozol, akik alig várják, hogy az adott évad legújabb részét láthasd? Ha nemcsak a sorozatot szeretnéd megnézni, hanem szívesen kalandoznál egy olyan helyen, amely a film helyszínét idéző környezetet nyújtja, akkor Lappföldre kell utaznod.

A finneket is nagyon megihlette a film, ugyanis jégből és hóból egy olyan szállodát faragtak, amely Westeros és Essos világát idézi. A Kitillä nevezetű finn város ad otthon a jéghotelnek, amely ukrán, lengyel és orosz művészek munkáját dicséri. A nagyjából egy hónapnyi ráfordított idő alatt faragták, építették meg a Lapland Hotels SnowVillage nevezetű jéghotelt. Összesen huszonnégy szoba várja a Game of Thrones, avagy a Trónok harca rajongókat. Még az is elvarázsolva érezheti azonban magát, aki egyáltalán nem ismeri (???) a sorozatot, hiszen a jégből faragott alkotások mindenkit elkápráztatnak. Aki pedig követi az amerikai fantasyt, az felismeri a film alapján megmintázott alkotásokat.

Télen sokan igyekeznek inkább melegebb pihenőhelyet választani maguknak. A Trónok harca sorozatért igazán rajongók felkeresik a forgatási helyszíneket is, és minden olyan helyet, amely a sorozattal összefüggésbe hozható. A lappföldi jéghotel is biztosan sokakat vonz, hiába van a szobákban -5 Celsius fok. Forró teával, meleg hálózsákokkal óvják a megszálló vendégeket a fagyoskodástól. Maga a hotel annyi érdekességet kínál, hogy csak az épület megmunkálása szórakoztatást kínál a turistáknak. Ha azonban többre vágynak, akkor elfogyaszthatnak finomságokat a jégétteremben, vagy egy koktélt a jégbárban. Ha pedig filmre vágynak, hát megnéznek egyet a jégmoziban.

A finnországi Trónok harca jéghotel egészen április 8-ig fogadja a vendégeket.  

(Forrás: marmalade.hu | wanderlust.co.uk, discoveringfinland.com/képek | youtube.com/videó)