Jump to content

Már kirándulni van kedved? Így csináld!

2018. 01. 10. 17:00

A repülős kirándulásokat a legtöbben nyárára időzítjük, de van az úgy, hogy besokallunk mindennel, és úgy érezzük, magunk mögött hagynánk az egész mindenséget. Ha megteheted, akkor miért ne csinálnád így? És ha még ügyesen keresel, akkor nem is kerül túl sokba.

Még keveseknek jár az agya a nyaraláson, hiszen alig léptünk át az új évbe. Még az évszak is a télben jár, az időjárás sem emlékeztet a nyárra, ám már ilyenkor érdemes körvonalazódnia annak, hogy idén hová megy a család nyaralni. Ha már most foglalunk szállást, és ha repülős útra megyünk repülőjegyet is, akkor súlyos tízezreket spórolhatunk meg. Talán még túl korainak tűnhet a nyaraláson gondolkodni, de aki rutinos, az jól tudja, hogy a már most megvásárolt jegy azt jelenti, hogy sokkal több pénz marad a család pénztárcájában, amit a szállásra és szórakozásra lehet fordítani. Ha kifogjuk az olcsó repülőjegyet, akkor bizony az azon spórolt összeget másra is el lehet költeni.

Ennyire előre nem mindenki tud gondolkodni, de ha tavasszal szeretnétek valahová kiruccanni, már most érdemes a légitársaságok oldalain böngészni olcsó jegy után kutatva. A népszerű időszakok árai mindig borosabbak, de ha jókor – akár naponta – látogatjuk ezeket az oldalakat, akkor esélyünk van, hogy nagyon olcsó jegyeket vásárolni tudjunk akár felkapott helyekre is. Ez azonban vagy szerencsét és/vagy folyamatos böngészést igényel.

A repülőjegyek közötti árkülönbség igen jelentős lehet. Ha mostanában, vagy tavasszal vágytok valahová, ki szeretnétek szakadni a mindennapokból, akkor akár egy hosszú hétvége keretén belül már tavasszal célba vehettek egy másik országot. Városlátogatás céljából a tavasz a legkiválóbb időpont, vagy az ősz. Akkor a legkellemesebb az időjárás a sétákhoz, a helyi látványosságok felkereséséhez. Ha nem akartok néhány napnál több szabadságot kivenni, akkor az ott töltött napokat hétvégére időzítsétek, de annyi bizonyos, hogy ha hétköznap utaztok repülővel, akkor a repülőjegyek árán is jócskán lefaraghattok. Nézzetek szét az egyes légitársaságok honlapján, és azt fogjátok tapasztalni, hogy a hétköznapokon megejtett utazás, – amennyiben nem ünnepnap, ünnepi időszak –, jóval olcsóbb lehet, mint a hétvégi.

Nyaranta szánunk több időt és pénzt a nagyobb utazásainkra, amely azt is jelenti, hogy több napot igényel. Legtöbbünk a szabadságát is arra az időszakra tartalékolja. Ha valaki megteheti, és kedve/pénze is van, bátran útra kelhet tavasszal is, akár csak néhány napra. Ha pedig tényleg csak pár napot szeretnénk távol lenni otthonunktól, akkor úgy érdemes pakolnunk, hogy az egy kézipoggyászban elférjen. Egy kézipoggyásznyi holmit ugyanis ingyen a repülő fedélzetére vihetünk. Érdemes úgy összeszorítani ruháinkat, hogy az a kézipoggyászba beleférjen. Nem mindegy ugyanis, hogy egy nagy bőröndöt utaztatunk meg, amiért plusz díjat is elkérnek, vagy ingyen visszük a repülőre. Sokat tudunk megspórolni ezáltal is, és ha egy család utazik kézipoggyásszal, az nagy megtakarítást jelenthet.

A repülőjegy csak az egyik része kirándulásainknak. Ha több napot szeretnénk valahol eltölteni, akkor meg is kell szállnunk valahol. Nagyon sok lehetőségünk van szállásfoglalásra, és ezt nagyban megkönnyíti az internet. A személyek számának, életkorának, az adott ország településnevének feltüntetésével le lehet szűkíteni a keresést. Habár kényelmes a látnivalók közelében szállást foglalni, azonban ez általában nagyobb összeget is maga után vonz. Sokat spórolhatunk, ha kicsit távolabbiban gondolkodunk. Érdemes olyan szállást lefoglalni, amely változás esetén ingyenesen lemondható, így ha találtok közelebbi és jobb helyet, akkor lehetőség van a lemondásra. Amit a képeken láttok, az a valóságnak lehet, hogy egy felturbózott szegmense, ezért azt ne feltétlenül vegyétek készpénznek.

(Forrás: marmalade.hu | thestar.com, risarcimentovolo.it, singaporeair.com/képek)