Jump to content

Napfényre és tengerpartra vágytunk. Arubába „mentünk”

2017. 12. 25. 19:00

Karácsony és készülődés. Erről szól most minden. A legtöbben szeretjük a karácsonyt, de ha ez az időszak nem a pihenésről és a szeretetről, meghittségről szól, akkor bizony megelégelhetjük és vágyhatunk máshová.

Amúgy is tél van, annak minden vonzatával. Rövidek a nappalok, amiből adódik, hogy korán besötétedik. Hó, eső, havas- vagy ónos eső, jég, csúszás, olvadás, latyak, sár. Na, ez az, amire nem vágyunk, mégis szembesülni kell vele.

A két ünnep között egyesek úgy döntenek, hogy elutaznak. Maguk mögött hagyják az országot és külföldön szilvesztereznek. De nem is a szilveszteri buli a lényeg, hanem, hogy ne itthon és ne ebben a klímában töltsék a szünetet. Csakhogy sokan síelni mennek ilyenkor, a környező országok hegyeiben keresnek síelésre megfelelő pályákat. Mások pedig tényleg nagyon másra vágynak: melegre, napfényre, tengerpartra. Aki ebbe a kategóriába sorolja magát, tudunk egy jó úti célt ajánlani.

Akkor érdemes ide ellátogatnod, ha a homokos tengerparton, a tengeren, a napfényen kívül még a madarak közelségét is kedveled. A Karib-tengeren ugyanis van egy kis sziget, amely nagyon különleges. A Renaissance Island alapjában véve, mint természeti érték sem elhanyagolható, de különlegességét inkább az adja, hogy az aprócska szigeten barátságos flamingók élnek. Nem véletlenül nevezték el azt a területet Flamingók tengerpartjának. Az egzotikus tengerpart lenyűgözi az idelátogatót, azonban már a turisták fogadása sem semmi. Az egzotikus látványt csak növelik ezek a gyönyörű színben pompázó nagy madarak.

A kis sziget magántulajdonban van Aruba partjaitól nem messze, amelyet vízi taxival lehet megközelíteni. Aruba autonóm terület, de hivatalosan Hollandiához tartozik.

Ha vágynál kiszakadni a saját közegedből, és valami egzotikusra, napfényesre vágynál, akkor Aruba és környéke neked való. A kis sziget mindössze 180 km2 és nagyjából százezren lakják. Gyönyörűek a strandok, igazi romantikus kalandozás lehet szerelmespároknak, vagy épp a szerelmet feltüzelni kívánók számára. Az idilli környezetet csak tetézi a közelben található Flamingók tengerpartja.

Ha közömbösek is vagyunk a madarakkal szemben, azért ez mindenképp az a hely lehet, ahol belophatják magukat a szívünkbe. Mi el tudnánk magunkat most képzelni a homokos tengerparton, a kristálytiszta vízben a flamingók társaságában. Te hogy vagy ezzel?

Ha nincs lehetőséged elutazni, akkor legalább nézz videót Arubáról és a flamingókról!

(Forrás: marmalade.hu | myholidayguru.co.uk, purefoodtravel.com/képek | youtube.com/videó)