Az Örmény Apostoli Egyház, „Vízkereszt” napján kezdi el a karácsonyi ünneplést. A ceremónia nagyon hasonló az Etiópiaihoz. Yerevánban, Örményország fővárosában, a december beköszöntével egyhatalmas fát(Tonatsar) állítanak, Republic Square-en.
Az örmény lakosok java nem eszik semmit, böjtöl a karácsonyt megelőző egy héten át. A karácsony esti menüt Խթում' khetum-nak nevezik. A klasszikus fogások rizsből, halból készülnek, illetve zöld mángold és csicseriborsó, joghurt/ búza leves 'թանապուր' azaz tanabur felhasználásával készülnek.
Desszertként szárított gyümölcsöt és magvakat, illetve helyi gyümölcsöket rojikot( dió, szőlő zselé ágyon) és bastukhot (papírformájú/állagú szőlő zseléből, kukoricakeményítőből és lisztből készült)tálalnak.
Ez a könnyed menü, kifejezetten az éhezést befejezendő, emésztést serkentő és kímélő okkal készült, illetve azért is, hogy felkészítse a gyomrot az ezt követő közös ünnepi étkezésekre.
A gyerekek az étkezést követően ajándékokat adnak az idősebb rokonoknak, ami gyümölcsöket, dióféléket és egyéb édességeket jelent.
A télapó ’Gaghant Baba / Kaghand Papa’ december 3-án érkezik.
TznundՇնորհավոր Ամանոր և Սուրբ Ծնունդ (Shnorhavor Amanor yev Surb) vagyis: Boldog karácsonyt!