Jump to content

Gourmet Fesztivál 2016

2016. 05. 12. 17:00

Az étkezés fontos napi programjaink közé tartozik. Egyesek épp csak bekapnak valamit, amikor eszükbe jut, és a szervezetük jelzi a szükségletet, mások ennél sokkal többet tulajdonítanak az evésnek. Akik így gondolkodik, azoknak k a hétvégi programja megoldott.

Idén újból megrendezésre kerül az OTP Bank Gourmet Fesztivál, immáron negyedik éve. Ez a gasztronómiai esemény már majdcsak tíz éve elindult, ám négy évvel ezelőtt újításokat vittek bele, ma pedig fénykorát éli. A magyar gasztronómiai élet nagyon fontos eseménye ez, amelyet idén május 12-15 között rendeznek meg.

A Gourmet helyet ad a legjobb budapesti éttermeknek, de ugyanígy feltűnnek a stílusos vidéki éttermek, streetfood-helyek, cukrászdák, borászatok, kézműves élelmiszerek. Felsorolni is nehéz lenne, hogy mi vár a látogatókra, de kedvcsinálóként és a nyáltermelődés fokozásáért mégiscsak megemlítenénk a legfinomabb sajtokat, szalámikat, mézeket, ízletes borokat és pálinkákat. Igazi ízkavalkádot biztosít a rendezvény. Akik már nem először látogatnak el a Gourmet Fesztiválra, jól tudják, hogy akár egész Magyarország ízeit megkóstolhatják, ha elég időt szánnak rá.

Egy másik gasztronómiai rendezvényt követ a Gourmet, ugyanis május 10-11-én került sor a Bocuse d’Or Europe 2016-os döntőjére. A Bocuse d’Or Akadémia 2009 óta szervezi meg a versennyel kapcsolatos összes munkát, mindezt intézményes kereteken belül. Ezen a versenyen ma már több, mint ötven ország vesz részt. A szakácsversenyen megjelenő magyar csapat éppúgy jelen lesz a Gourmet Fesztiválon is. Az ízek és a sütés-főzés világába csöppenve olyan lehetőséget kínál a rendezvény a látogatók részére, amely révén megtapasztalhatják a modern és a hagyományos ételek legjobbjait. A legjobb ebben, hogy mindezt egy helyen megtehetik.

A húsételek sokasága várja azokat, akik igazán finomat szeretnének enni. Vár a disznóból, marhából, bárányból készült ételeken kívül a hal- és vad ételek, ugyanis ez utóbbiak az idei Gourmet kiemelt alakanyagai. Fogyaszthatnak egzotikus, tenger gyümölcséből készült fogásokat az érdeklődők, de az édesszájúak is jól fogják magukat érezni a rendezvényen, hiszen számos cukrászda rukkol elő finomságaival.

A Gasztroszínpad helyet ad a programoknak, bemutatók workshopok teszik még színesebbé és érdekesebbé a rendezvényt.

Kedvcsinálóként:

(Forrás: hotel-hertelendy.com, gusto.hu/képek youtube.com/videó)