Jump to content

Salátasütemény, az új Japán gasztro-őrület

2016. 04. 06. 20:01

Az egészséges étkezés markáns ötvöződése a bűnözés-mentes süteményevészettel. Ráadásul jól is néz ki!

A tavaszi pezsgésnek hála, a konditermek megteltek és már készülőben vannak a nyári testek. A lelkesedés noha hamar elillan, és a diéta is abbamarad, nem kell aggódni, legalábbis a Japánban élő magyaroknak, mert a kényszer saláta evők és süteményimádók imái meghallgatásra találtak a salátasütemény képében.

A salátasütemények atyja egy Japán étel stylist és designer, Misuki Moriyasu, aki furcsa, de népszerű süteményeit már árul is saját üzletében a nagoyai  cafe Vegedeco-ban.

Honnan az ötlet?

A korszakalkotó egészséges-sütemény ihlete akkor szállta meg Moriyasu-t, miközben egy másik étteremláncnál azon dolgozott, hogy a zöldségeket még fogyaszthatóbb módon tálalják a vendég számára. Ötlete akkora sikert aratott, hogy azóta, már saját kávézójában árulja a sütiket.

A sajátos alkotásokban a felhasznált zöldség kompletten fellelhető, minden egyes levelétől a gyökérig. Az ízhatást szójaliszttel és minimálisan hozzáadott cukorral maximalizálja (habár utóbbi legtöbbször kimarad a receptből), és a fő irányt adó zöldség mellé további, különböző ízvilágú zöldeket turmixol, amihez krémsajtot és tofut kever.

Voilá, így születik meg az alacsony szénhidráttartalmú gluténmentes sütemény, ami boldogan fogyasztható az édesszájú salátaimádók számára. Vajon ez lesz az újgenerációs sushi?

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Marmalade  Facebook oldalát!
(Kép: telegraph.co.uk)