Jump to content

Hegyestű, energiát és látnivalót nyújt

2015. 11. 20. 12:00

A technikai fejlődés annyi eszközt adott már az emberiség kezébe, amellyel a betegségeket kezelni lehet, mégis a klímaváltozásnak, a vegyi anyagok alkalmazásának, bolygónk tudatos és mit sem csökkenő rombolásának köszönhetően olyan hatással van az emberi szervezetre, amely megkeseríti sokak életét.

Évről évre egyre több a daganatos megbetegedésben szenvedők száma világszerte, de a modern életvitelből származó betegségek is gyötrik az emberiséget. Az orvosi kezeléseken és beavatkozásokon túl, sokan nyúlnak a természetes gyógymódokhoz, hiszen a környezetünk annyi, de annyi gyógymódot kínál fel számunkra, csakhogy ezeket most kezdjük el ismét felfedezni. Őseink nem véletlenül gyűjtöttek gyógynövényeket, nem véletlenül zarándokoltak el olyan helyekre, ahonnan visszatérve a gyógyulás útjára léptek.
Magyarországon is létezik számos olyan hely, amelyet a régi kor emberei felismertek és tiszteletben is tartottak, ugyanis mágikus, gyógyító energiájukról számoltak be. Földünk egészét olyan szemmel nem látható energiavonalak hálózzák be, amelyeknek bizonyos helyeken fedik egymást, csomópontokat alkotnak. Ezek azok a területek, amelyeket a szertartások helyszínéül választottak, a mai napig is sűrűn látogatott kirándulópontok.

A hazai gyógyító helyek közül most csak a Hegyestű hegyet emeljük ki, amely a Balaton északi partján található meg Zánkától nem messze. Ez a különleges felszínű, a Káli-medence éke. A Balaton-felvidéki Nemzeti park részét képezi, amely ráadásul olyan energiát sugároz, hogy gyógyulni kívánók százait vonzza. A Hegyestű arról kapta a nevét, hogy amikor még működő vulkánként felszínre tört a láva, a körtőben megrekedt bazalt orgonaszerű oszlopokká szilárdult. A tengerszint feletti 337 méter magasságban található tanúhegy éppen emiatt a különös megjelenése miatt is híres. Hiába hegyről van szó, könnyű megközelíthetősége kedvez a geológiai és gyógyító csoda felkereséséhez. Az eredetileg kúp formájú hegy elveszített alakját akkor, amikor bazaltbányászat folyt a területen, de mára már fokozottan védett. Ez a nyugalom is hozzájárul ahhoz, hogy még inkább felkeressék az energiát egyensúlyba hozó különleges helyet.

Számos turista, kiránduló, gyógyulni vágyó arról számolt be, hogy testében tisztaságot, nyugalmat és harmóniát érzett akkor, amit a Hegyestű hegy váltott ki belőlük. A hegytető nemcsak éltető és gyógyító energiával hat az emberi szervezetre, hanem egyben a léleknek is kedvez, ugyanis gyönyörű kilátást biztosít a Balatonra, a környék hegyeire, völgyeire. Olyan pazar szín, illat, hangáradat ragadja meg az embert, amely ha nem is örökre, de kis időre összeolvadhat a természettel.
Hogy az emberi agyra is jó hatással legyen, a Hegyestű egykori bányaterületét rendbe téve, kiállítást, geológiai bemutatóhelyet nyitottak az érdeklődők számára.

(Kép forrása: panoramio.com)