Jump to content

Mit pakolj a strandtáskádba?

2015. 06. 12. 15:44

Strandra menni olyan egyszerű, könnyű és felszabadító dolog! Sőt, még bepakolni a strandtáskába is felszabadító érzés: nyár, vakáció, semmittevés, pihenés, napozás! Na de hogyan lehet igazán tökéletes a strandon töltött nap? Ha semmit sem felejtesz ki!

1. Törülköző
Magától értetődő, a fürdőruha mellett az egyetlen kötelező dolog a strandon. Ne spórolj egy jó strandtörülközőn, válassz nagyméretű és jó minőségű törülközőt, ami akár évekig kitarthat mellett minden körülmények között. Minél jobb minőségű, minél jobb nedvszívó képességű és minél nagyobb méretű, annál jobb szolgálatot tesz a strandon. Mivel a törülközőt várhatóan agyonhasználod, azaz leteríted különböző felületekre, beletörülközöl (sokszor sós vízzel), fekszel rajta, és a sűrű használat miatt gyakran mosod is, már csak ezért sem árt, ha ráköltesz a jobb minőségre.

2. Strandruha
Mivel kevés hölgynek adatik meg a 100%-osan tökéletes alak és az ehhez tartozó korlátlan önbizalom, ezért nem árt, ha van nálad egy csinos, divatos és a megfelelő mértékben ápoló és eltakaró strandruha, amit akkor kaphatsz magadra, amikor megérkezel vagy távozol a strandról, vagy éppen megszakítod a napozást egy kis sétával, étkezéssel, koktélozással. Ha beülsz valahova a strandon, amúgy is illik valamit magadra dobnod, és te is jobban érzed magad, ha a több száz vagy ezer strandoló nem vizslatja bikinis testedet, ugye? Válassz átlátszó, színes kimonót, könnyű kis pamutruhát vagy szoknyát, esetleg egy lenge kendőt.

3. Napszemüveg
Egy felhőtlen, forró nyári napot nem lehet napszemüveg nélkül bírni. Amint kijöttél a vízből, jól jöhet a napozáshoz, beszélgetéshez, olvasáshoz, sétához és persze ahhoz is, hogy egy menő napszemüveg rejtekében bámuld a többi strandolót és a helyes pasikat…

4. Napolaj
A legfontosabb kellék egy strandolós naphoz! Akár érzékeny a bőröd, akár jól bírja a napot, a védelem mindig kell és kötelező! 20-as faktor alá ne is add, a nap folyamán pedig rendszeresen és alaposan kenegesd magad jó minőségű napolajjal, naptejjel, napozókrémmel. Erre soha ne sajnáld a pénzt, amit a bőröd évek múltán meg fog köszönni!

5. Lábbeli
Bár nem ez a legfontosabb dolog a strandon, hidd el, nagyon jól jön! Sokan strandpapucsot vagy szandált visznek a strandra a nagy meleg miatt is, de egy könnyű, belebújós pamut cipő vagy mokaszin igazán jó szolgálatot tehet a forró homokban, a kavicsokon vagy éppen a vizes fűben. Sőt, igazán felkészült strandolók tengerparti nyaralás során gumiszandált is készítenek, mely sziklás, köves partszakaszon nem csak, hogy kényelmes, de életmentő is lehet!

6. Olvasnivaló
Ha egész nap strandolsz, mindenképpen vigyél magaddal olvasnivalót! Kedvenc könyved, magazinod vagy egy keresztrejtvény kikapcsol, segít a mélyebb pihenésben és elmerülésben. Úgysem lehet egész nap a barátokkal csacsogni, enni-inni vagy éppen pancsolni. Nincs is jobb, mint egy nyári délutánon belemerülni kedvenc regényedbe.

7. Víz
A napolaj mellett talán a másik legfontosabb strandkellék. Mindenképpen legyen nálad hideg víz egész nap, hogy folyamatosan tudj hidratálni. A nyári melegben különösen fontos a megfelelő folyadékpótlás, amiről a vakáció felszabadító órái alatt hajlamos megfeledkezni az ember. Te ne tedd!