Jump to content

A világ 6 legjobb tetőterasza

2015. 04. 30. 11:11

Tériszonyosoknak nem kifejezetten ajánlanánk a következő helyeket, a kalandvágyóknak viszont annál inkább: e fantasztikus éttermek varázslatos kilátással rendelkező teraszain üldögélve elnézelődhetünk akár a világ végére is.

-Egész Manhattan a lábunk előtt hever, ha Brooklyni Wythe Hotel tetején üldögélve szürcsöljük a koktélunkat –szó szerint! Érdemes azonban asztalt foglalnunk, ha a The Ides-ban tervezünk vacsorázni, a fantasztikus kilátásnak köszönhetően ugyanis nem véletlenül igen népszerű.

-Perch nem más, mint Los Angeles egyik legizgalmasabb étterme, mely az épület 16. emeletén található, a modern környezetet antik kinézetű bútorok teszik még felejthetetlenebbé.

-A Bangkokban található Sky Barban valóban úgy érezhetjük, mintha az egekben lennénk. Hétvégente élő jazzkoncertekkel várják a nagyérdeműt, a felszolgált koktélok pedig messze földön híresek.

-Ilyen szép időben kinek ne lenne kedve inni egy mojito-t a teraszon, azaz a Terrace-on, Liszabon Bairro Alto Hotelének hatodik emeletén. Mivel a bár mindössze negyven ülőhellyel rendelkezik, nem kell nagy tömegekkel számolnunk, és így nyugodtan szemlélhetjük az alattunk elterülő portugál város nyüzsgését.

-London nem a forró, napsütéses nyarairól híres, ezért érdemes kihasználni a jó időt, ha éppen arra járunk, és meglátogatni Hoxton királynőjét, azaz a The Queen of Hoxtont, ahol a színes, vidám székeken ülve nem csak finom italokat szürcsölhetünk, de olyan 80-as évekbeli filmeket is megtekinthetünk itt, mint a Flashdance, vagy a Szellemirtók.

-360Istambul a neve annak a török helynek, mely nevéhez méltóan valóban 360 fokban mutatja be a várost egy 19. századi épület tetején. (A képen, forrás: pinterest)