Jump to content

Családi Húsvéti programok hétvégére

2015. 03. 31. 19:10

Még nem tudod mivel töltsd Húsvét hétvégéjét? Családoddal ellátogatnál valamerre? Érdekes húsvéti programokra vadászol gyermekeid számára? Van néhány ötletünk!

1.  Nyuszi-simogató a Fővárosi Állatkertben

A felelős állattartásra buzdítja a családokat az Állatkert alapítványa, amely a húsvéti ünnepek közeledtével április 2. és 7. között nyuszi-simogatóval és speciális örökbefogadási akcióval várj a családokat. A program üzenete, hogy a szülők ne vegyenek húsvétra élő állatot gyerekeiknek.

 A speciális örökbefogadási kampány keretében az adoptálóról és a nyuszijáról készült közös fotót és az örökbefogadást igazoló oklevelet haza lehet vinni, valamint egy belépőjegyet is, a májusi nevelőszülői értekezletre. Az örökbefogadott nyuszikat később is meglátogathatják gazdáik az alapítványnál, a májusi szülői értekezletig.

2. Családi Húsvét a Budai Várban

2015. április 5-6-án, idén már negyedik alkalommal várják a hazai családokat és a külföldi turistákat hazánk legrangosabb húsvéti hagyományőrző rendezvényére a Budavári Palotába. A három napos ünnepségen lesz kézműves, népművészeti és gasztronómiai vásár mesterség bemutatókkal és valódi hungarikumokkal fűszerezve. A gyerekeket a Mese Mezei állatsimogató, a Kikeleti mesekert és a Komédiás Mező interaktív előadásai, valamint húsvéti kézműves alkotóház, hagyományőrző ügyességi játékok, tojásgurítás, tojáskapkodás és további izgalmas programok várják. Idén is lesznek tojásleső nyuszik, akik fészekkereső játékkal és ajándékokkal teli szakajtóval kedveskednek az apróságoknak. Újra forog majd a kosaras körhinta, és mókára hívogat Paprika Jancsi Csúzlizdája, vagy a Világfa regélő labirintusában is kalandozhatunk kicsinyeinkkel.

3. Hol a tojás, piros tojás? - Húsvét hétfő az Egri Várban

A Vármúzeum 2005-ben indította útjára programsorozatát, ahol az ünnephez kötődő kézműves foglalkozások mellett őshonos állatok bemutatója és állatsimogató is várja a gyerekeket, családokat.

4. Családi Húsvét a Dunakanyarban

Húsvéti programokkal várják a családokat a Szentendrei-szigeten, a Bodor Major Lovas és Szabadidőparkban. Élvezze a tavasz első illatát a Dunakanyar legnagyobb családi lovas farmján, jöjjön el családjával és töltse velünk aktívan az ünnepet! Változatos programunk igazi élményt és önfeledt örömöt ad Önnek és gyermekeinek.

5. A tojásdíszítés királynőjének múzeuma - saját otthonában, Kecskeméten

Zsigóné Kati népi iparművész, a `Tojásdíszítés Királynője` 20 féle technikával közel 300 fajta hímes tojást készít tyúk, kacsa, liba, emu és strucctojásra. A tojásfestő nagyasszony kecskeméti otthonában várja a hazai és külföldi látogatókat csodálatos hímes tojás múzeumában, különböző programokkal, kérésre bemutatókat tart, megtanítja a hímes tojás festést és a tojásdíszítést és előadást is tart. Zsigóné Katit 2009-ben Dubaiban a világ 5 legjobb tojásdíszítője közé választották.
(Csak előzetes bejelentkezéssel: a +36 30 214 9801-as telefonszámon.)

(Fotó: voyagevision)