Jump to content

Így ünneplik a szerelmet a világ körül

2015. 02. 12. 10:12

Február a szerelem hónapja nem csak nálunk, de sok más országban is. Ki színes festékekkel, ki tánccal, színházzal, ki pedig össznépi csókolózással élteti a legromantikusabb emberi érzést.

-Holi ünnep, India és Nepál:

A „Színek Karneválja” néven is elhíresült fesztivál eredetileg a szerelem és az új kezdetek ünneplésére született. Az ünnepséget hatalmas örömtűzzel nyitják meg naplementekor, ekkor búcsúztatják el a telet és a hideg napokat is. Másnap pedig a fesztiválózó tömeg tagjai egymást kergetik kezükben festékes vízzel és festékporral, aminek az eredménye egy szívárvány színekben pompázó, vidám, éneklő, táncoló tömeg.

-A Szerelem Fesztiválja, London:

London művésznegyede, a Southbank Centre ad otthont minden nyáron a Szerelem Fesztiváljának, ahol művézsek, előadók, színészek és szerelmesek ünneplik a szerelem varázslatosságát és összetett bonyolultságát. Táncos összejövetelek és filmvetítések is színesítik a programot.

-Tangó Fesztivál, Buenos Aires:

Mi is írhatná le jobban a szerelmet, mint a tangó? Buenos Aires-ben pedig, a tangó szülőhazájában a világ minden tájáról összesereglenek a tangó szerelmesei és legkiválóbb előadói, hogy megünnepeljék ezt a túlfűtött, szenvedélyes táncot.

-Szerelmes Verona, Verona, Olaszország:

Hol másutt is lehetne megünnepelni a fiatalok szerelmét, mint Rómeó és Júlia szülővárosában, Veronában? A városka februárban szerelmes színekbe öltözik, a négy napos fesztivál során szív alakú, piros lufik díszítik a házakat, utcákat. A résztvevők számtalan program közül választhatnak, mint amilyen a szerelmes levél író műhely, vagy a csokoládé kóstolás.

-Romantikus filmek fesztiválja, Cabourg, Franciaország: Caentól csupán harminc kilométerre található Cabourg sok szeretettel és temérdek filmmel várja minden évben a világ romantikus mozijainak rajongóit. Hogy még elandalítóbb legyen a program, a több tucat filmet ráadásul a tengerparton, egy szabadtéri moziban tekinthetik meg a kíváncsi érdeklődők. A fesztivál során kiosztásra kerül a Swann D’Orr díj is, melyért rendezők, színészek és maguk a filmek is versengenek.

-A Csókok Fesztiválja, Bali, Indonézia:

A csókokat ünneplő összejövetelen mi más is történhetne, mint össznépi csókolózás? A Balin megrendezésre kerülő összejövetelen ezer és ezer ember forr egymás ajakára minden tavasszal.

(Kép: easyviaggo.com)