Jump to content

Ingyen ehetsz, ha szép vagy

2015. 01. 26. 11:13

Hirtelen rádtört a farkaséhség, de a pénztárcádat otthon felejtetted? Semmi baj, ingyen is ehetsz! Persze csak ha varázslatosan csinos vagy.

Egy kínai étteremben ingyen ehet minden nap az első ötven legcsinosabb vendég, számolt be róla a Telegraph. De vajon ki dönti el, hogy a delikvens elég szép-e az ingyen ebédhez?

Nos, a részvételhez a vendégeknek egy külön erre a célra kialakított helységbe kell elvonulniuk, ahol lefényképezik őket étkezés előtt, majd számítógépre töltik fel az adataikat. Ezek után a helyi plasztikai sebészeknek egy külön bizottsága ítélkezik a kinézetükről, és akiket kellőképpen esztétikusnak tartanak, annak nem kell fizetnie az étkezésért.

A hivatalos szervek azonban nem nézik jó szemmel ezt a külső jegyek bírálatán alapuló szemléletet, attól tartanak ugyanis, hogy a város hírnevének árthat a szokatlan megközelítés.

Nem ez az első olyan intézmény, ahol a külsőségek alapján megkülönböztetett figyelemben részesülhetnek a vendégek. Egy hamburgi szállodának az a specialitása, hogy a vendégeknek a testsúlyuk alapján kell fizetniük, mindenki annyi eurót, amennyit nyom. Minél nádszálabb alkatú tehát a kuncsaft, annál jobban jár anyagilag.

(Yahoo, kép: sheknows.com)