Jump to content

A 10 legszebb utazási kaland

2015. 01. 05. 15:27

Vannak helyek a világon, melyek nem csak szépek, hanem kalandosak is, és amelyek meglátogatása egyszeri, megismételhetetlen és örökre szóló élmény lesz. Te hova mennél el legszívesebben?

1. Maldív-szigetek

Paradicsomi környezet, égszínkék víz, fehér homok, csodás víz alatti élővilág, téli nyár és romantikus bungalók... Itt tényleg a mennyországban érezheted magad!

2. Afrikai szafari

Ha igazi kalandra vágysz, feltétlenül menj el egy igazi afrikai szafarira. Fantasztikus, érintetlen tájak és az eddig csak tévében vagy állatkertben látott állatok közelről, természestes élőhelyükön. Soha nem fogod elfelejteni!

3. Északi fény

A római istennő, Aurora után elvenvezett északi égi csoda, a zöldes fény tényleg olyan, mintha egy mesében lennél. Alaszka, Dánia, Grönland, Finnország és Észak-Kanada is olyan helyek, ahonnan megcsodálhatod az égi tüneményt.



4. Iguazu Falls, Dél-Amerika

A Brazíliától Argentínáig húzódó vízesés rendszert a világ legszebbjének mondják. A korábbi amerikai elnök, Roosevelt felesége állítólag csak annyit mondott, amikor meglátta: "Szegény Niagara!"

5. Grand Canyon, USA

A Colorado folyó által évmilliók alatt kivájt földöntúli szurdokrendszer láttán az embernek tényleg eláll a lélegzete. A vörös sziklákról és csodás fényeiről híres kanyon a világ 7 természeti csodájának egyike. 

6. Mont-Saint-Michel, Franciaország

Harry Potter és középkor rajongók imádni fogják ezt a Világörökség részét képező varázslatos breatgne-i helyet, mely dagály esetén sziget, apály esetén a szárazföldhöz tartozó, kis dombra épült kolsotor és tüneményes városka.

7. Stromboli vulkán, Olaszország

Aki szereti a kalandokat és Szicíliában jár, semmiképpen ne hagyja ki Stromboli vulkánszigetét. A picinyke szigeten nem sok ember él, a tűzhányó viszont aktív, pöfékel, a láva pedig a tengerbe ömlik. Tölts egy éjszakát a sosem alvó vulkánon!

8. Kirándulás az Antarktiszon

Ha jéghideg izgalmakra vágysz, fizess be egy antarktiszi hajóútra. Csodáld meg a hajóknál is nagyobb jéghegyeket, és lesd meg az ott élő pingvineket.

9. Yellowstone Nemzeti Park, USA

Az Egyesült Államok első és leghíresebb nemzeti parkja Wyoming államban. Gazdag vadállománya, gejzírjei és színes hőforrásai miatt első számú kirándulóhely.

10. Az Amazonas esőerdője

Az Amazonast körülvevő esőerdő a világ legnagyobb zöld területe. Csaknem 2 milliárd hektáron terül el és 9 dél-amerikai országon át húzódik. Akár csak egy kis részét is bejárni életre szóló élmény marad!

(Fotók: popsugar, shutterstock, Flickr SF Brit, Flickr BG Photo)