Jump to content

Óriásgép landolt 3 futóművel - VIDEÓ!

2014. 12. 30. 12:22

Az a 447 utas, aki jegyet váltott a december 29-én a londoni Gatwick reptérről induló és Las Vegasba tartó Virgin Atlantic járatra, bizonyára izgatottan készült egy jó Las Vegas-i szilveszterre. Az izgalom azonban korábban jött, hiszen felszállás után nem sokkal elszállt az egyik futómű, így kényszerleszállást kellett végrehajtani.

Kényszerleszállást hajtott végre december 29-én a Virgin Atlantic brit légitársaság egyik óriásgépe a londoni Gatwick repülőtéren. Az egyik pilóta a A társaság egyik Boeing 747-400-as típusú repülőgépe Las Vegasba indult volna 447 utassal és 15 fős személyzettel a fedélzetén, ám a felszállás után nem sokkal észlelték a a pilóták, hogy a négy fő futómű egyike meghibásodott. A gép csaknem négy órán át körözött az Egyesült Királyság légterében a bravúros leszállás előtt.

A pilóták először az üzemanyagot engedtek ki a repülőgépből, hogy elérjék a amegfelelő leszállási súlyt, másrészt különböző manőverekkel megpróbálták a félig behúzott állapotban megrekedt futóművet teljesen kiengedni. Miután ez nem sikerült, a működőképes másik három fő futóművel baj nélkül leszálltak. Végül egy ügyesen kivitelezett manőverrel, kissé jobbra dőlő helyzetben sikerült letenni a gépet. Az utasok arról számoltak be, hogy a kényszerleszállás előtt a személyzet utasítására vészhelyzeti testtartást kellett felvenniük. A gépről távozók a BBC-nek nyilatkozva kivétel nélkül dicsérték a pilóták és a kabinszemélyzet teljesítményét.

(Forrás és fotó: MTI, youtube, airplanepictures)