Jump to content

Mire kerestünk az interneten? Libabőrös videó a Google-tól

2014. 12. 26. 11:44

A Google nemrégiben hozta nyilvánosságra a 2014-es keresések statisztikáját, és ehhez készített egy lenyűgöző videót, hogy lássuk, mik voltak azok az események, amelyek a legjobban érdekelték a világot.

Hihetetlen, hogy mennyi minden érdekelte az embereket a popkultúra idei szombólumaitól (a Happy című dalt minden másnál többször keresték az emberek) kezdve az év legnagyobb katasztrófáin át (az ebola járvány, a két nagy repülőgép-szerencsétlenség) egészen a 2014-ben meghalt hírességekig (Robin Williams váratlan halála is felrobbantotta a keresőt),  és a dicsőség leginkább keresett történeteiig (a foci vb és Malala Yousafzai béke Nobel-díja!).
Az ukrajnai események, a fergusoni eseményekből kialakult risszaizmus elleni tüntetés sorozat, az Ice Bucket Challenge, és a Marson való landolás történelmi pillanatai is izgatták az emberek fantáziáját, sok-sok millió más dolog mellett.

A Google 1 percben összefoglalta, mennyi mindenre kerestünk rá 2014-ben, majd nagyon fontos üzenetettel fejezi be a videót: keress Te is tovább!