Jump to content

Világhírű lett a budapesti karácsonyfa

2014. 12. 23. 15:15

Bejárták a világsajtót annak a budapesti karácsonyfának a képei, melyet a Hello Wood épített az Erzsébet téren. A tüzifából készített hatalmas karácsonyfa nem csak látványos, de jótékony célt is szolgál.

A Hello Wood kreatív installációját te is megcsodálhatod az Erzsébet téren, sőt mi több, nem csak körbejárhatod, hanem be is mehetsz a belsejébe, és ott le is ülhetsz. A 4 és fél méter széles, 11 méter magas fa karácsonyfa több, mint 5000 darab, együtt 150 mázsát ktevő tüzifa darabból készült, méghozzá öt nap alatt.

A Hello Wood nem csak látványos installációt szeretett volna építeni az ünnepek idejére, hanem arra is felhívja a figyelmet, hogy tüzifa manapság számos család számára megfizethetetlen, hiába hideg az idő.

Éppen ezért a Design Terminállal közösen állított formabontó karácsonyfát alkotó fahasábok januárban, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezeten keresztül rászoruló családokhoz kerülnek. A szervezők ezzel is fel kívánják hívni a figyelmet, hogy az otthon melegének megteremtése több ezer család számára jelent problémát minden télen.

A nemzetközi sajtóban sok helyen számoltak be a karácsonyfáról és a projekt nemes céljáról, többek között a brit Metro napilap, az angol Deezen dizájnmagazin, és olyan szakmai lapok, mint a Archilovers, a World Architecture News és a Designboom.

(Fotók: szeretlekmagyarország)