Jump to content

Az igazán romantikus? Párizs karácsonykor

2014. 12. 22. 07:42

Mindenki azt mondja, hogy Párizs a világ legromantikusabb városa. Na de mi van akkor, amikor elöntik a turisták és a fél nyaralásodat sorban állással töltöd? Hát menj télen Párizsba! Ez az évszak nem a turistáké, hanem a párizsiaké a városban. Éld át te is a hamisítatlan hangulatot!

Párizs tényleg csodálatos. A fekvés, az épületek, a látnivalók, a kultúra, a hangulat, a múzeumok, a kávéházak, az üzletek... De hát ezt mindenki tudja a világon, éppen ezért az év nagy részében rengeteg a turista, amely a kiemelt időszakokban szinte elviselhetetlenné, és sokszor élvezhetetlenné teszi a francia fővárost. Hiszen ha valaki tényleg minden nevezetességet meg szeretne nézni, főszezonban bizony hosszú órákat kell várakoznia, mire bejut egy múzeumba vagy feljut az Eiffel-torony tetejére.

Mi a megoldás? Látogass el télen Párizsba! Kevesebb a turista, így ilyenkor tudja megmutatni igazi arcát a város. Sőt, ilyenkor tudják megmutatni a párizsiak, hogy ez a város tényleg az övék.

A múzeumok előtt nem kígyózik a sor, sőt sok helyen még csak fizetni sem kell a belépésért. A kávéházak ugyanúgy nyitva vannak, de nem turistamenüvel várják a csoportokat. Apró, eldugott csodás piacokat találhatsz szerte a városban, lefotózhatod a nevezetességeket anélkül, hogy egy japán turistacsoport vonulna át a képeden, és megcsodálhatod a fantasztikus karácsonyi díszíkivilágítást.

Látogass el a Galeries Lafayette-be, ahol a karácsonyi vásárláson túl tátva marad a szád a dekorációtól és a fényektől. Ilyenkor van főszezon az operában, a színházakban és rengeteg koncert közül választhatsz.

Talán még szállást is olcsóbban találsz.

Meggyőztünk? Jöjjenek a képek!

(Fotók: Mehdi Fedouach, Ramelli Serge, Zacharie Scheurer, David L Brown, placestoseeinyourlifetime)