Jump to content

Jégzene fesztivál

2014. 12. 20. 22:07

A hideg Norvégiában immáron 10. alkalommal rendezik meg a Jégzene fesztivált, mely egy igen különleges esemény a zenei fesztiválok végeláthatatlan tengerén. A 3 napos eseményen jégből készült hangszereken játszanak a fellépők.

10 évvel ezelőtt Terje Isungset fejéből pattant ki az ötlet, hogy a norvégiai Geilo városában néhány jégből faragott hangszeren kezdjen el játszani zenekarával. Az őrült ötletből valóság lett, majd egyre több hangszer, zenekar, fellépő és néző: így lett mára egy egyedülálló háromnapos fesztivál, ahol a kurátorok meghívott fellépői zenélnek a különlegességet és hideget tűrő közönségnek. 

A fesztivál tényleg a természetességen alapul: célja, hogy tisztelegjen a művészet, a környezet és a világ egyik legfontosabb alapvető erőforrása, a víz előtt. Ez esetben ez fagyott vizet jelent, hiszen a szervezők törekszenek arra, hogy semmilyen mesterséges módon ne szóljanak bele a fesztivál alakulásába.



Csak és kizárólag természetes úton megfagyott vízzel és jéggel dolgoznak, ezekből faragják ki a fesztivál idejére a varázslatos hangú hangszereket.

Ha kedvet kaptál a jeges zenei kalandhoz, kapd fel a legeslegmelegebb ruháidat, hogy 2015. február 5. és 8. között Te is élvezhesd Geilo városában a Jégzene fesztivál jeges dallamait.