Jump to content

Így fog kinézni 4 év múlva a Városliget!

2014. 12. 19. 22:44

Hosszas pályázati, előkészületi és tervezési szakasz után eldőlt, hogyan fog kinézni a jelenleg meglehetősen elhanyagolt Városliget, mely egy rendkívül értékes területe Budapestnek. Nézd meg a látványterveket!

Budapest régóta tervbe vette, hogy rendbe hozza méltatlanul elhanyagolt, emiatt hatalmas természeti értéke ellenére is elkopottá vált Városligetet, és néhány év múlva visszaadja méltó pompáját, hogy a magyar főváros lakói újra élvezhessék a központi helyen lévő gyönyörű parkot.

A beérkezett terveket és pályaműveket egy 11 tagú, nemzetközi szaktekintélyekből álló zsűri bírálta el. A megújuló Városliget koncepciója az, hogy a zöldterületen egy - a meglévő nagyhírű és történelmi multú múzeumokhoz kapcsolódóan - múzeumnegyedet hoz létre, a különböző funkciójú kiállító épületeket pedig különböző tervező irodák fogják megtervezni és létrehozni.

A múzeumnegyedre kiírt tervpályázat nemrég zárult le, a döntés értelmében francia, japán és magyar építészeti irodák tervei alapján valósul meg a 150 milliárdos Liget Budapest projekt.

A Néprajzi Múzeum a francia Vallet de Martinis DIID Architectes, a Magyar Zene Háza a japán Sou Fujimoto Architects, a FotóMúzeum Budapest és a Magyar Építészeti Múzeum pedig a magyar Középülettervező Zrt. tervei alapján épül fel, várhatóan 2018-ra.

Íme a győztes látványterv a különböző nyertes pályaművekkel. Neked tetszik?