Jump to content

Hogyan hozhatjuk ki a legtöbbet egy londoni hétvégéből?

2014. 12. 15. 11:12

Először is törődjünk bele, hogy Londonra soha nem lesz elég néhány nap, aztán dőljünk hátra és évezzük a világváros nyújtotta kivételes lehetőségeket!

-Hogyan közlekedjünk?

Habár a londoni metróhálózat messze földön híres, turistaként inkább mégse ezt a tömegközlekedési eszközt válasszuk! Egyrészt igen költséges mulatság is lehet attól függően, melyik vonalon, milyen messzire óhajtunk eljutni, másrészt a föld alatti zakatolás nem épp a legideálisabb módja a város felfedezésének. Ha mindenképpen kapcsolatba szeretnél kerülni a metróval, inkább vegyél magadnak bármelyik utcasarkon egy, hálózat térképét ábrázoló pólót!

A földalatti helyett válaszd inkább a híres, piros színű, emeletes buszt. Itt 1.45 fontba kerül a viteldíj függetlenül attól, milyen messzire mész, az ablakon kibámulva pedig könnyebben fogsz tudni tájékozódni is. Nem utolsósorban egy selfie készítéséhez is sokkal alkalmasabb háttér a London egyedülálló busza.

-Mit nézzünk meg?

Más fővárosokkal szemben London sokkal kiterjedtebb és hatalmasabb, ráadásul a fő turistalátványosságok nem is mindig esnek közel egymáshoz, ezért felejtsd el, hogy három nap alatt keresztül-kasul felfedezheted a várost. Ha valóban csak pár napot töltessz itt, döntsd el jó előre a fontossági sorrendet, visitlondon.comhogy miket szeretnél feltétlenül látni, illetve mi az, ami várhat egy következő látogatás erejéig. A fontosabb turistalátványosságok megtekintése mellett pedig feltétlen hagyj magadnak időt arra, hogy szabadon kószálj a város utcáin. A Sohoban, a Covent Gardenben, vagy való bóklászást kár lenne kihagyni!

-Hol vásároljunk?

Ha vásárolni is szeretnél, azt ne az Oxford Streeten tegyed, hiszen itt ugyanazoknak a boltoknak találhatod meg az üzleteit, mint bárhol máshol a világ nagyvárosaiban. A Zarában, H&M –ben itthon is vásárolhatsz, nem érdemes ugyanazokért a holmikért megküzdeni a nagy tömegekkel. Ezzel szemben Londonban temérdek kis pop-up üzlet található, ahol sokkal egyedibb holmikra tehetsz szert, mint a nagyobb láncoknál.

Jó ötlet szuvenírként teát vásárolni Londonban, azt azonban mégse a szokásos turistákat megcélzó boltokban tedd, akármilyen vonzónak tűnnek a bájos, angol zászlós teásdobozok. A fémdobozban található tealevelek ugyanis nem a legjobb minőségűek, és még az sem biztos, hogy megfelelően tárolták őket. Helyettük sokkal jobb és ízletesebb teákat vásárolhatsz Fortnum and Mason üzleteiben, vagy más kisebb, kifejezetten teára specializálódott boltokban.

(Condé NastTraveler, kép: )