Jump to content

Hogyan maradhatunk egészségesek utazás alatt is?

2014. 12. 11. 11:44

A karácsonyi szünet beálltával bizonyára sokan terveznek egy kis pihentető utazást. A kellemes kikapcsolódást azonban könnyen átírhatja egy útközben elkapott csúnya nátha, vagy influenza. Mi tehetünk, hogy megelőzzük a vakációnkat aláásó betegségeket?

-Már az utazás megkezdése előtt érdemes megerősítenünk az immunrendszerünket, hogy könnyebben vegye majd a szervezetünk a környezetváltozást. A szakemberek ezért azt ajánlják, hogy szedjünk több fajta vitaminból álló koktélokat, illetve probiotikumot az emésztésünkért.

-Az utazótáskádba feltételnül csomagolj kézfertőtlenítő zselét és kendőt, egy könnyű sálat, vagy olyan kabátot, amit takaróként is használni tudsz majd, vagy amiket a huzatban, szélben magadra tudsz dobni, hosszú repülőút esetén pedig párnát.

-Használj szemüveget kontaktlencse helyett. A kontaktlencsék ugyanis nem csak kiszárítják a szemet, de sebezhetőbbé is tesznek a fertőzésekkel szemben.

-Járműveken és várótermekben maradj tisztes távolságra a köhögő, prüszkölő, vagy betegnek kinéző emberektől! Fertőtlenítsd le a kezed, miután mások által gyakran érintett tárgyakhoz nyúltál, mint amilyen például a repülőtéri mosdó kilincse. Ha nem tudod azonnal letisztítani magad, vigyázz, hogy a kezeddel nehogy a szemedhez, vagy a szádhoz nyúlj!

-Ha teheted, töröld át az ülőhelyedet, mielőtt elkezdődik az utazás, a repülőgép személyzetének ugyanis nem szokott ideje lenni erre két felszállás között.

-Ha teheted, a buszokon, villamoson, metrón inkább ülj le. Az ülések ugyanis sokkal kevésbé szennyezettek, mint a fogódzkodók a járműveken.

(Yahoo Shine, kép: smarttravel.com)