Mit tehet egy pizzéria, ha szeretné kibővíteni törzsközönségének táborát? Nos, megpróbálhat például új, soha nem látott, izgalmasabbnál izgalmasabb pizzákat létrehozni. Ha elég merész, fittyet hány a tradíciókra, a régóta jól bevált olasz receptekre, és létrehozza saját hibridjeit.
Egy új-zélandi Pizza Hutban így került sor a mexikói chili con carne és az olasz konyha érdekes nászára. A hagyományos pizzatészta alapra a mexikói konyhára jellemző feltétek kerültek, hiszen mi sem illik jobban a tésztához, mint egy kazalnyi chilis bab és egy halom ropogós tortilla háromszög, gondolhatták a szakácsok, majd megittasodva önnön zsenialitásuktól tovább fokozták az izgalmakat a Burrito Pizza elnevezésű hibrid esetében, ahol a chilis bab mellé természetesen még burrito-szósz, kaliforniai paprika és mozzarella is dukál.
Az ételhibridek közül a legkiemelkedőbb keverék szülemény talán a Quesadilla Pizza nevezetű fogás, mely esetében két pizzalap közé marhahúst, hagymát, mozzarellát, chili-pelyheket és burrito-szószt sütnek.
A Pizza Hut cég nemrégiben jelentette be, hogy felújítja a márkáját, új logót, friss ízeket, tíz új fajta pizzát ígérnek, így nincs kizárva, hogy az új-zélandi hibrid pizzák nemsokára nálunk is kaphatók lesznek.
(Eater, kép: idiva.com)