Jump to content

A kínai Nagy Fal – ahogyan még nem láttuk

2014. 11. 30. 21:02

A kínai Nagy Fal mindig a hegygerincen végig vonuló hosszú, erődítményként jelent meg a fotókon. Azt tudjuk, hogy óriási, de ritkán olvasunk arról, hogy tulajdonképpen tengerben végződik.

A kínai Nagy Fal a Góbi-sivatagtól délre indul és a Bohai-tenger partjánál végződik. Azt a helyet, ahol a Fal a tengerrel találkozik, Vén Sárkányfejnek nevezik, mert a legenda szerint a vizet ivó sárkányra hasonlít.

A hely neve kínaiul Laolongtou, és a turisták előszeretettel látogatják a helyet, mivel a pazar látvány mellett meg tudnak kicsit mártózni a tengerben is, ha az idő engedi. Annak ellenére sok turistával találkozhatunk, hogy a hely viszonylag messze van a frekventáltabb célpontoktól, Pekingtől például mintegy 400 km-re található.

A kínai Nagy Fal persze bármikor megér egy misét, hiszen hosszú évszázadokon keresztül építette számos kínai dinasztia. Az erődítmény több pontjáról is lélegzetelállító kilátásban lehet részünk, ráadásul az a tudat sem elhanyagolható, hogy a világ egyik csodájaként számon tartott építményen lépdelünk.

 

www.huffingtonpost.com

Fotó: www.amusingplanet.com