Jump to content

Földönkívüli művészet: a legszebb gabonakörök

2014. 11. 25. 18:57

A mai napig sokan úgy gondolják, hogy egy gabonakört emberi kéz nem hozhat létre, így nem véletlen, hogy sokan földönkívüli jeleknek tartják ezeket a misztikus alakzatokat. Ám el kell hinnünk, hogy ezek művészi alkotások, melyek elkészítése emberi ésszel fel nem fogható.

A gabonakörök valójában a gabonaszálak megdőlésétől vagy szándékos megdöntésétől létrejövő alakzatok.

Közkedvelt elmélet a gabonakörök létrejöttét földönkívüliekkel vagy egyéb misztikus, paranormális eseménnyel összefüggésbe hozni, hiszen sokak számára szinte elképzelhetetlennek tűnik, hogy hogyan lehet a madártávlatból látható alakzatokat a talaj szintjén létrehozni emberi kéz által. Való igaz, hogy számos alkalommal ezeket a köröket, mintázatokat ugratásként emberek hozták létre, nemegyszer filmmel dokumentálva tevékenységüket.

Forgószél hatására a gabonaszálak ugyan megdőlhetnek, ám az nyilvánvaló, hogy bonyolult alakzatok természetesen így nem jöhetnek létre.

Egy-egy összetettebb mintázatot létrehozni egy ember szinte képtelen is, hiszen fejlett térlátás, vizuális memória és pontos mérnöki képességek kellenek, és persze az sem árt, ha a gabonakör létrehozója művészi és rajzképeségekkel rendelkezik, továbbá vannak segítői és néhány mezőgazdasági gépe a munka megkönnyítéséhez.

Gyönyörködj Te is a Föld legszebb és legkreatívabb gabonaköreiben, ezekben a földönkívüli műalkotásokban!


 

 (Fotók: Steve Alexander, aplus.com, vetton.ru)