Jump to content

675 napos nászút a világ körül

2014. 10. 15. 22:38

Egy amerikai friss házaspár, Mike és Anne Howard esküvőjük után úgy gondolták, hogy egy tíznapos nászút nem elég arra, hogy megünnepeljék közös életük kezdetét. Ezért fogták magukat, és nekivágtak egy világ körüli útnak, mely csaknem két éven át tartott!

Mike és Anne elhatározásának megvalósításához azonban szükség volt egy nagy adag bátorságra, az utazás iránti közös szenvedélyre, na és persze néhány szerencsés körülményre. Fiatalok voltak, gyermek és hitel nélkül, így úgy gondolták, hogy nem várnak a nyugdíjas évekre, hanem most fognak utazni.


Az esküvő után mindketten felmondtak a munkahelyükön, kiadták a házukat albérletbe, hogy legyen bevételük, fogták a spórolt pénzüket és egy térképet, majd nekivágtak a csaknem két éven, egész pontosan 675 napon át tartó nászútjuknak. Mike és Anne bejárt 6 kontinenst, 33 országot, 302 helyszínt. Előre megtervezett és alaposan átgondolt, költséghatékony utazás volt (naponta nem költöttek többet 40 dollárnál), mégis szinte mindent láttak. 

Kalandjaikról blogot írtak, mely óriási siker lett, hazaérkezésük után pedig úgy döntöttek, próbálják kisebb-nagyobb megszakításokkal folytatni a remélhetőleg soha véget nem érő nászutat. Azóta sikeresek lettek, ma már vannak támogatóik és vendéglátóik, tapasztalataikat pedig már továbbadják, így bárki fordulhat hozzájuk tanácsadásért és konzultációért, hiszen egy világ körüli útra vállalkozni nem egyszerű sem lelkileg, sem testileg, sem pedig anyagilag.

Mike és Anne hazaérkezésük óta igyekeznek bejárni az Egyesült Államokat, most pedig hat hónapot terveznek Mexikóban tölteni.



 



(Fotók: honeytrek.com)