Jump to content

Hétvégén egyél kürtőskalácsot!

2014. 10. 07. 16:53

Október 10-12. között rendezik meg a II. Kürtőskalács Fesztivált, ezúttal a Városligetben, a Vajdahunyad vár előtti területen. Nem kérdés, hogy ez Budapest legínycsiklandóbb és legillatosabb fesztiválja, hiszen ki ne szeretné ezt a fantasztikus édességet?

A hagyományteremtő rendezvényen az ízletes kürtőskalácsoké lesz a főszerep. Faszénen vagy olajban sütve, végtelen számú íz variációban és számos méretben lesz kapható a kürtőskalács.

Idén is lesznek újdonságok és kuriózumok a tavalyi évhez hasonlóan. 2013-ban mutatkozott be a„Kürtőske”, az igazi modern minikalács, valamint bemutatásra kerültek olyan kürtőskalács ínyencségek is, mint a Kürtős Krémes, Kürtős Karikák, vagy Kürtős Csapágy.



Amellett, hogy a fesztivál illatai messziről csábítanak majd, számtalan egyéb programmal is várnak a szervezők: zenei koncertek és izgalmas gyerekprogramok mellett a fesztivál csúcspontja a Nagy Közös Sütés lesz, mely várhatóan bekerül majd Magyar Rekordok Könyvébe.

Ehhez előzetes regisztrációra lesz szükség, a rekordkísérletben résztvevők pedig titkos recept alapján maguk készíthetik el kürtőskalácsaikat, bepillantást nyerve ezáltal a sütés kulisszatitkaiba.



(Fotók: egyszerugyorsreceptek.hu, hir.ma, utazzitthon.hu)