Jump to content

Egy osztrák park, mely tavasszal víz alatti csodavilág lesz

2014. 10. 03. 14:08

Az ausztriai Hochschwab különleges település. Van ugyanis egy parkja egy kis tóval, a Grüner See-vel. Ez még nem olyan nagy dolog, ám a környező hegyekben tél végén elolvadó hó megemeli a tó vízszintjét, mely így elárasztja a parkot minden tavasszal. Egy fotós hihetetlen víz alatti képeket készített a csodás jelenségről!

Hohchschwab különleges parkja egész évben nagy turista látványosság. Tavasszal azonban megközelíthetetlen, ugyanis a 2000 négyzetméteres, átlagosan 1-2 méter mély tavacska a hegyekben elolvadó hó hatására két-háromszorosára duzzad, így közel 4000 négyzetméteres, és helyenként 10-12 méter mély lesz.



Elárasztja a körülötte lévő kedves kis parkot, mely a víz alatti időszakban is pont ugyanolyan marad, mint a felszínen - ám ha ott akarnánk sétálni, búvárpalackra és búvárszemüvegre lenne szükségünk.

Marc Henauer fotós fogta magát, és búvárfelszerelésben látogatott el a parkba tavasszal, hogy lencsevégre kapja a csodás természeti jelenséget. Elmondása szerint a park ilyenkor pont ugyanolyan, mint az év más időszakaiban: ugyanúgy megvannak a gyalogösvények, a padok, a kis fa stég, a fák pedig szinte úsznak a vízben.



Henauer szerint a kristálytiszta hegyi víz egészen varázslatos, szinte trópusi hangulatot és színeket ad a víz alatti mesevilágnak, mely ilyenkor mozdulatlanságba dermed egészen addig, amíg le nem apad a víz szintje a normálisra, a kirándulók pedig újra biztokba vehetik a parkot.

(Fotók: Mark Henauer; fireelf.com)