Jump to content

2014-ben Európa legjobb úticéljai között Budapest

2014. 10. 02. 15:23

A European Best Destination 2014 szavazáson 20 európai város versengett egymással a legjobb úticél díj elnyeréséért. A magyar főváros az előkelő 5. helyen végzett a listán, melyre felkerültek meglepő és kevésbé meglepő turista célpontok is. Ha városlátogatást tervezel a kontinensen, íme a TOP 10-es lista, hogy könnyebb legyen választani.

#1. Porto
A portugál várost választották 2014 leghívogatóbb úticéljának. Nem csoda, Portót úgy is nevezik, hogy Cidade Invicta, azaz a legyőzhetetlen város. Tényleg legyőzhetetlen történelmi, kulturális, építészeti, gasztronómiai, kereskedelmi és még sok más szempontból is, így mindenképpen megérdemel egy látogatást! A vendégszeretetéről, egyetemi és sportkultúrájáról is ismert Duoro folyó- és Atlanti-óceánparti város egészen biztosan magával ragad és megrészegít... apropó megrészegít, a portóit el ne felejtsd megkóstolni!

#2. Zágráb

Talán sokakat meglep, de többség által csak átutazásra használt horvát főváros igazi gyöngyszem, ha a benne élők szemével nézzük. Kultúra és történelem itt is van, de turistahordáktól mentes csendes, romantikus pihenést kínál a nappali látogatóknak, élénk éjszakai életével pedig örökre a szívünkben marad.



#3. Bécs
Másik szomszédunk, Ausztria fővárosa jóval ismertebb a magyarok előtt. Az értékes múzeumokkal, magyar szempontból is fontos történelmi látnivalókkal és hihetetlenül gazdag kulturális programkínálattal rendelkező Bécs különösen Advent idején élénk, a karácsonyi forgatagban pedig vásárlás és szórakozás szempontjából sem utolsó!



#4. Nicosia
Ha szereted az egész évben meleg, mediterrán városokat, Nicosia rád vár! Ciprus amúgy is megér egy utazást, de ha arra jársz, semmiképpen se hagyd ki Afrodité szülővárosát látványos tengerpartjaival és strandjaival, lélegzetelállító látképével és vendégszerető lakóival.



#5. Budapest
A szavazást lebonyolító honlap szerint Budapest a meglepetés és a csodák városa, élénk belvárosával, szép parkjaival, a fenséges Dunával, magas templomtornyaival, és elegáns fürdőivel. A jellemzés egészen odáig fajul, hogy a magyar fővárost a világ egyik legizgalmasabb városának titulálja.



#6. Madeira
Madeira vulkáni szigete nem csak csodálatosan szép, hanem egész évben kellemes éghajlattal várja vendégeit! A csendes, békés, romantikus sziget fővárosában tökéletesen kikapcsolódhatsz és egészen biztosan felejthetetlen nyaralásban lesz részed!

#7. Milánó
Az észak-olasz nagyváros Itália egyik kulturális, zenei és sport központja. Amellett, hogy csodálatos dómja és fenséges gasztronómiája miatt önmagában megér egy látogatást, annyi program és esemény közül választhatsz, hogy nem lesz könnyű dolgod. Hallgass meg egy operát, vagy menj ki az egyik milánói focicsapat meccsére, de mindenekelőtt rendelj egy italt, dőlj hátra, és élvezd Milánót!



#8. Madrid
A spanyol főváros talán nem kap akkora figyelmet, mint Barcelona, ám csodálatos történelmi és kulturális lehetőségeivel, nyitott szívvel és otthonosságával fogad minden arra járót, megmutatva az igazi spanyol életérzés legmélyebb bugyrait.



#9. Berlin
Több, mint 20 évvel a berlini fal leomlása és Németország újraegyesítése után Berlin egy igazi, fiatalos, dinamikusan fejlődő, élénk kozmopolita város lett! Európa szívében mindig találsz valami újdonságot, és soha nem fogsz unatkozni...



#10. Róma

Róma, az örök város - minden listán. Felülmúlhatatlan történelmi kincstár és kifogyhatatlan gasztronómiai élvezet, de ne felejtsd, Róma közvetlen környéke és a külső részek is fantasztikus olasz kikapcsolódást ígérnek!



(fotók: europeanbestdestinations.org, alumnibocconi.it)