Jump to content

Amikor visszaharap az ebéd

2014. 09. 04. 11:17

Az nevet, aki utoljára nevet, gondolhatta a kobra, miközben megharapta a szakácsot, aki épp ragut igyekezett készíteni a húsából.

Hogy valójában mi járhatott a kígyó fejében, azt sajnos nem tudjuk, főleg hogy mire a sajnálatos balesetre sor került, addigra azt már jó húsz perce levágták a kobra testéről...

Kína Guangdong tartományából származó Peng Fan egy különleges helyi fogást akart elkészíteni, melynek egyik alapanyaga az indokínai köpködő kobra húsa. Miután a kobra húsát felkockázta, hogy levest készítsen belőle, a kígyó levágott fejéhez nyúlt, hogy kidobja a szemetesbe. Ekkor mélyesztette belé mérges fogait az állat. Mire kiérgezett a mentő, a férfi életét vesztette, így az ellenméregre már nem volt szükség.

A rendőrség szerint, bár valóban elég szokatlan az eset, nem egyedülálló. A férfi csupán egy szerencsétlen baleset áldozata lett.

Yang Hong-chang kígyószakértő szerint a hüllőknél akár egy óra elteltével is tapasztalhatók hasonló életfunkciók azután, hogy elvesztették a testük egy részét, vagy akár a fejüket.

-Miután a kígyó elveszítette a fejét, gyakorlatilag nem él, de egyes reflexei még működhetnek. Így megmarad az a képessége is, hogy az áldozatába mélyessze méregfogait akár úgy is, hogy már levágták a fejét.

Minél mérgezőbb egy kígyó, annál inkább hisznek gyógyító erejében, így a köpködő kobra Kína déli részén igen keresett finomságnak számít magas ára ellenére is.

(Daily Mail, kép: redbubble.com)