Jump to content

A világ piacain

2014. 09. 02. 12:12

Ha külföldön jár az ember, és rövid idő alatt szeretne megmerítkezni az adott országban, a legjobb jótanács: irány a piac! Ott pezseg az igazi élet.

La Boqueira - Barcelona

A katalán főváros gasztronómiai sokszínűségéből is kiemelkedik a közvetlenül a La Rambláról nyíló fantasztikus piac. A tenger gyümölcsei legalább olyan fontos szerepet kapnak, mint a zöldségek, gyümölcsök és hentesáruk, a színhúsoktól a belsőségekig, valamint az elmaradhatatlan tapasok.

Naschmarkt – Bécs

A bécsi elit számára is vonzó hely, ahol zöldség, gyümölcs, halak és húsok is elérhetők, de kávézók, büfék és éttermek is szép számmal akadnak. A kínálat teljesen nemzetközi, legalább annyi török árus van, mint osztrák vagy ázsiai. Szombatonként még egy hatalmas bolhapiaccal is kiegészül.

Union Square Market – New York

A város szívében heti négy alkalommal működő őstermelői piacot 1976-ban alapították, és azóta egyre fontosabb szerepet tölt be. Ma már hetente 140 termelő kínálja áruját, a kiváló minőségű juharsziruptól a friss halakig.

Temple Street – Honkong

A bolhapiacra emlékeztető éjszakai piacon a hihetetlen változatos kacatok és hamisított márkák helyett az igazi figyelmet a kifőzdék és büfék érdemlik. Igazi utcai ételek óriási változatosságban, néha kissé bizarr összetevőkkel.

Vásárcsarnok – Budapest

A CNN szerinti hazánk piaca Európa legszebb piaca, ahol a hentesek remek húsokkal, a zöldség- és gyümölcsárusok szép árukkal, a csemegések házi tejtermékekkel várják a hazai és külföldi vásárlókat, akik ha megéheznek, bekaphatnak egy jó magyaros sült kolbászt mustárral.

Borough Market London

Brit őstermelők veszik fel a versenyt a nemzetközi, esetenként egzotikus mezőny legjobbjaival. A hétvégi nagybevásárlás legalább olyan jól elintézhető itt, mint egy komplett ebéd.

Les Halles – Lyon

A város gasztronómiai „védőszentjéről”, Paul Bocuse-ről elnevezett piac egy elegáns vásárcsarnok, ahol a szakma nagyágyúi, hentesek, sajtosok és cukrászok kínálják – cseppet sem olcsó – kiváló minőségű termékeiket.

Tsukiji Halpiac – Tokió A legnagyobb attrakcióhoz, a tonhalárveréshez ugyan hajnalban kell kelni, de később is lenyűgöző a pedáns japán világtól merőben elütő nagykereskedelmi piac kaotikus forgataga. A tengerek szinte összes élőlénye kapható itt minden színben és méretben. Csak az menjen, aki bírja a halszagot!

(forrás: diningguide.hu, fotó: spanisisculture.com, flickriver.com, nytimes.com, biyahilo.privateshelter.com, tripadvisor.co.uk, london-attractions.info, bonvoyagecheri.blogspot.com, behance.net)