Jump to content

Ez a pár mindenét feladta egy hawaii faházért

2014. 08. 31. 17:21

Egy Egyesült Államokbeli pár nemrégiben úgy döntött: hátat fordítanak addigi életüknek, és megvalósítják álmaikat. Hawaii-ra költöztek.

Gail Armand és Robert van Sluis több mint 20 évet töltöttek el karrierük építésével, a hölgy biztosítási csalásokat vizsgált, a férfi pedig orvosi eszközök értékesítésével foglalkozott. Rengeteg pénzt fektettek kaliforniai otthonuk csinosítására, amit később el akartak adni, és ebből az összegből, illetve abból, amit nyugdíjas éveikre takarítottak meg, Hawaii-ra akartak költözni.

Ahhoz, hogy a szigeten éljék le hátralevő életüket, a megfelelő pillanat is szükséges volt, amikor mindezt megléphették. A megfelelő pillanatot késleltette, hogy 2008-ban kitört a válság, és Robert elveszítette az állását, az ingatlanpiac pedig zuhanni kezdett. Akkor úgy tűnt, hogy sosem jön el az ő idejük.

Robert könnyen talált volna új munkát, de ahogy Gail mondta, azzal ugyanabba a régi mókuskerékbe kerültek volna. A férfi akkor 59 éves volt, és az értékesítési szektor nagyon stresszes volt számára. Gail éppen 57 éves volt, és úgy érezte, eljött a változás ideje. Gyűlölte, hogy párja nap mint nap kimerülten érkezik haza a sok utazástól, és hogy álmaik egyre távolabb kerültek tőlük.

Végül úgy döntöttek, hogy a szükséges tőke hiányának ellenére mégis Hawaii-ra költöznek, és új életet kezdenek. A tervük az volt, hogy Hawaii-on egy esküvői üzletet indítanak, azon a szigeten, ahol néhány évtizede ők is összeházasodtak.

Minden kaliforniai ingóságukat eladták – persze veszteségesen – kapcsolatba léptek egy helyi ingatlanossal, és vettek egy kis telket a Kilauea vulkán közelében. 2009-ben oda is költöztek, és elkezdtek építeni egy faházat egy esküvői pavilonnal. A pénzük rohamosan fogyni kezdett, így minél előbb be kellett indítaniuk az üzletet. A faház építése pénzük nagy részét felemésztette, és hét évvel a költözés után elindították az esküvő-bizniszt.

Robert és Gail élete másképp alakult, mint azt elképzelték, de így is az álmukat élik. Azóta kiköltöztek a faházból, hogy azt teljes egészében átengedjék az üzletnek. Így szétválasztották az üzletet a magánélettől.

- A befektetéseim nagy részét elveszítettem, de az életem gazdagabb és szebb, mint valaha. – mondta Gail – Szerencsések vagyunk, hogy részesei lehetünk egy ilyen életstílusnak. Az emberek mindig mosolyognak, jókedvűek és kedvesek. Itt mindenki osztozik egymással a sziget szeretetében.

Persze ez az üzlet is okoz némi stresszt, de messze nem annyit, mint amit Kaliforniában éltek át. Ahelyett, hogy mások vállalkozását építenék, most saját üzletükbe fektetik minden kreativitásukat.

Forrás, fotók: www.huffingtonpost.com