Jump to content

A nők jobban mosnak?

2014. 08. 25. 11:31

Egy orosz állatkert arra volt kíváncsi, vajon a férfiak, vagy a nők mossák-e ki a ruhákat ügyesebben. Ehhez a korszakalkotó kísérlethez pedig ki mást is kérhettek volna fel, mint a legprofibbakat: a mosómedvéket?

A mosómedvékről tudvalevő, hogy előszeretettel mossák meg az ételüket, a Krasnoyarsk állatkert gondozói azonban, feltehetőleg a gyerekmesék történeteitől megihletve, egy lépéssel továbbfejlesztették az állatok képességeit.

Arra is kíváncsiak voltak, hogy vajon melyik állat fogja tudni jobban teljesíteni a feladatot, az Artem névre hallgató hímnemű mosómedve, vagy élete párja, a stílszerűen Mása néven futó medvehölgy.

Eleinte úgy tűnt, az állatok fittyet hánynak a klasszikus nemi sztereotípiákra, és hasonló lelkesedéssel vetették bele magukat a gyötrelmes házimunkába. Ám Artemet hamarosan diszkvalifikálták a versenyből, mivel buzgalmában lerágcsálta az összes gombot az ingéről.

-Mása érezhette, hogy ez valójában az asszonyokra tartozó feladat, -nyilatkozták az állatkert szexista dolgozói,- a füleit harapdálva megpróbálta ugyanis kitessékelni urát a dézsából.

Később Artemet a gondozók kénytelenek voltak visszahelyezni a ketrecébe, miután az ing gombjait kezdte el ropogtatni a fogai között. Mosó Mása így már zavartalanul fejezhette be a megkezdett feladatot, időközben még egy kis homokot és maréknyi kavicsot adagolva a dézsa vizébe.

Az állatkert egyébként a különleges versenyt a Mosómedvék Világnapja alkalmából rendezte.

(Daily Mail)