Jump to content

Hogyan randiznak a mormonok?

2014. 08. 18. 15:11

Egy New Yorkban élő fiatal lány érdekes gondolatokat osztott meg az életéről, amely bizony nagyon különbözik kortársai mindennapjaitól.

A 24 éves fiatal lány helyzetét igazán különlegessé teszi, hogy mivel mormon vallású, ezért nem iszik alkoholt, teát, vagy kávét, nem dohányzik, nem kábítószerezik és hajadonkánt nem él szexuális életet. Ez pedig a világvárosban, ahol rajta kívül szinte mindenki űzi a fenti tevékenységek valamelyikét, bizony igencsak megnehezíti a randizást...

A mormonizmus a 19. század Amerikájából származik, a mormon egyház tanai igen szigorúak, tiltják a kávé, a tea, az alkohol fogyasztását, házasság előtti szűzies életet írnak elő, a házasságban pedig feltétel nélküli hűséget.

A fiatal lány, aki hat évvel ezelőtt költözött New Yorkba, természetesen vágyik kapcsolatokra, szeretne ő is randizni, a viszonyai azonban rendszerint nem tartanak sokáig.

-A leghosszabb kapcsolatom négy hetes volt ... az is csak azért, mert a srác ebből két hetet nem a városban tartózkodott.

-Én is szeretném szexinek érezni és mutatni magamat, de azt vallom, ha nem árulsz szexet, akkor inkább ne reklámozd. Ezért rólam sem a „szexi” az emberek első benyomása.

Kompromisszumos megoldásként egy butikban vásárolt magának egy 40-es évekbeli csodaszép estélyit. Amikor felpróbálta a boltban, szinte maga sem hitte el, milyen káprázatosan szexin néz ki. Hazavitte, és elrejtette a fiókja mélyében. Néha, ha egyedül van otthon, felpróbálja, és a tükörben nézegeti magát benne.

Mivel a temérdek szigorú szabály miatt kénytelen sok dologra nemet mondani, emiatt viszont amire csak teheti, igent mond. Így jutott el számtalan izgalmas helyre, és vett részt mókás kalandokban.

Sajnos a legutóbbi kapcsolata is véget ért egy első pillantásra igen megnyerő fiúval. A srácról azt gondolta, hogy személyében végre megtalálta igazi lelki társát, ám hamarosan kiderült, a fiú ateista, és nem csak Isten létezésében nem hisz, de a lélekben sem. Így nyilván leki társként sem vált be annyira... Ez csak az első repedést okozta a szerelmükben, ám miután a lány elmondta, hogy házasság előtt szó sem lehet köztük testi kapcsolatról, érezte, a fiú lassan eltávolodik tőle.

Az Egyesült Államokban élő több mint 6 millió mormon között egyébként számtalan híresség is található, például az Alkonyat könyvek írója, Stephenie Meyer (a képen látható), vagy Mitt Romney republikánus politikus.

(The Guardian, kép: marieclaire.co.uk)