Jump to content

Mi szerepel a bakancslistán?

2014. 08. 10. 19:01

A bakancslista, vagyis azon dolgok listája, amit még halálunk előtt meg szeretnénk tenni, természetesen mindenkinél más. Vannak azonban olyan helyek, amit az emberek nagy része jellemzően látni akar, mielőtt feldobja a bakancsát.

A nyugdíjasok többsége utazni szeretne szabadidejében, és olyan helyekre menni, ahol eddig csak álmaiban járt. Luxus utak, klasszikus túrák és izgalmas kirándulások mind részét képezik a nyugdíjasok úticéljainak. Egy felmérés során több mint 1000 nyugdíjast kérdeztek meg a jövőbeli terveikről.

A legérdekesebb látnivalónak az északi fény bizonyult, rengetegen szeretnének emiatt Norvégiába utazni. A válaszadók negyede akar valamilyen egzotikus helyre utazni, például a Karib-szigetekre, ahol élvezhetik a korlátlan sütkérezést, a megkérdezettek 23%-a pedig vonattal szeretné bejárni Európát.

A nyugdíjasok 40%-a bevallotta, hogy összeállított egy bakancslistát, amit mindenképpen szeretne teljesíteni élete során. Legtöbbször azokat a dolgokat írták össze, amit a gyerekek vagy a munkahelyi előmenetel miatt nem tudtak megvalósítani. Annak ellenére, hogy a teljesítendő „feladatok” költségesek, a nyugdíjasok többnyire a realitások talaján maradnak.

Mindössze egy ötödük hisz benne, hogy az összes dolgot képes lesz megvalósítani a listáról. Azok közül, akik szerint az összes kihívást sikerül majd teljesíteni, kb. 25% aggodalmát fejezte ki, hogy az egészségi állapota gátat szab tervük megvalósításának.

A leggyakoribb bakancslista:
1. Látni a sarki fényt Norvégiában
2. Karib-szigeteki hajóút
3. Vonattal beutazni Európát
4. Velencében gondolázni
5. Sétálni a kínai Nagy Falon
6. Látni az indiai Taj Mahalt
7. Afrikai szafarira menni
8. Látni az egyiptomi piramisokat

 

www.dailymail.co.uk

(Fotók: news.discovery.com, www.enviajes.com)