Jump to content

Rémturizmus

2014. 07. 29. 13:02

Míg egyesek meg vannak győződve a szellemvilág létezéséről, addig mások csak legyintenek a feltevésre. A világ tele van kísérteties helyekkel, íme, pár olyan helyszín, ahol rémturistának felcsapva személyesen lehet meggyőződni arról, mi az igazság.

1. LaLaurie Ház, New Orleans: az előkelő Madame LaLaurie tulajdona volt a 19. század elején, aki elmeháborodottá vált, miután édesanyja egy rabszolgalázadás során meghalt. Attól fogva kínozta és gyilkolta fekete rabszolgáit, amíg tisztázatlan módon tűz ütött ki az épületben. Az elbeszélések szerint a nő szelleme máig kísérti a házat a rabszolgák lelkével együtt. Az épület ma Nicolas Cage tulajdona, aki gyakran tart itt összejöveteleket, de éjszakára sem ő, sem vendégei soha nem mernek maradni, mert a házban járók furcsa hangokról számolnak be.

2. Poveglia szigete, Olaszország: a világ egyik leghátborzongatóbb helyének tartják, mivel a középkorban ide száműzték a pestisjárvány áldozatait, majd itt üzemelt az az elmegyógyintézet, amelynek megkínzott betegei a helyi történetek szerint máig kísértenek. A szigeten nappal rendőrök tartják fenn a rendet, sötétedés után azonban senki nem maradhat ott, éjszakára mindenkinek el kell hagynia az elátkozott helyet. Az olasz kormány idén tavasszal eladta a "Holtak szigetét" egy üzletembernek, aki a közeljövőben szeretne leszámol a legendákkal, és wellness-központot épít a szigetre.

3. Fehér Ház, Washington: az itt élt amerikai elnökök maguk számoltak be arról, hogy kísértetek lakják. Állítólag Abraham Lincon évente egyszer minden elnököt meglátogat. Hozzá hasonlóan kísért állítólag az épületben Andrew Jackson; James Madison felesége, Dolley; és John Adams felesége, Abigail is, aki még a kertészekre is rátámadt, amikor szeretett rózsáit akarták kiirtani. Harry Truman egy, a feleségéhez írt levelében komoly aggodalmait fejezte ki, miszerint valami nem stimmel a régi épületben, mert lépteket lehet hallani akkor is, amikor senki sem tartózkodik a szobában.

4. Versailles-i kastély, Franciaország: itt élt Marie-Antoinette, Franciaország királynője is, akit a forradalom idején lefejeztek. Bolyongó szellemét a kastély kertjében számtalan alkalommal vélték már látni. Sok szellem-vadász kimondottan azért jön el Versailles-be, hogy megpillanthassa a szépség kísértetét. Többen számoltak be fej nélküli alakokról és a grandiózus Tükörteremben sokan látták már a királyi ház tagjait, nemcsak a festményeken…

5. Tower, London: A XXI. századból származó erődítmény a századok során leginkább politikai börtönként volt híres, egyúttal Anglia leghíresebb kivégzéseinek helyszíneként. A helyi mendemondák szerint máig itt kísért Thomas Beckett, Sir Walter Raleigh, illetve Lady Jane Grey, nem utolsósorban pedig Boleyn Anna legávott fejű kísértetét is többen látni vélték már, más lefejezett foglyok hátramaradt megtestesüléseivel egyetemben.

6. Gettygsburg, USA: A három napig tartó gettysburghi csata az amerikai történelem legvéresebb ütközeteként vált ismertté, melynek során mintegy 50 ezer fiatal katona vesztette életét. Néhányukat olyan brutális módon ölték meg, hogy a legendák szerint lelkük azóta sem tudott továbblépni, kísértetjárta hellyé válva ezzel a környéken.

7. Alcatraz, USA: a San Francisco-nál található kis sziget az 1934 és 1963 között működő börtönjéről híresült el, falai közt töltötték büntetésüket a két világháború közti időszak nagy gengszterei, mint Al Capone vagy George R. Kelly. Mindketten azóta kísértenek a börtönben. Egy parkőr elmondása szerint bendzsózenét hallott, nem ismerte a történetet, miszerint Al Capone zuhanyozás közben bendzsózott. Többen látni vélték Robert Stroud-ot, aki az "alkatraz madarásza"-ként lett ismert, ugyanis engedélyezték neki, hogy a cellájában madarakat tartson.

(fotó: mouthymag.com, labgov.it, politico.com, raileurope.com, telegraph.uk., planetware.com, sfgate.com)