Jump to content

Ide utazzon, ha nyugalomra vágyik

2014. 07. 27. 18:00

Értendő ez szó szerint, mert az alábbiakban a legbékésebb országok szépségeit mutatjuk be. Most, amikor világunkban forrongnak az indulatok, valódi megnyugvást jelenthet, hogy léteznek igazán békés országok.

Dánia
Dánia vezeti a legbékésebb országok listáját. A dánok híresek arról, hogy erősen foglalkoztatják őket az országot érintő gazdasági kérdések, ugyanakkor barátságosak, nyitottak és segítőkészek. 
 

Norvégia
Bizonyára kevesen gondolnák Norvégiáról, hogy békés ország, főleg amióta tudomást szerezhettünk Breivik ámokfutásáról. Az ország viszont vezeti a globális béke-indexet (GPI), barátságos és biztonságos államként van nyilvántartva.


 

Szingapúr
Az ország 1965-ben érte el függetlenségét, és ekkortól kezdve a jó szomszédság jegyében kezdett munkálkodni, minden országgal igyekezett jó kapcsolatot ápolni. Szingapúr az ENSZ-szel, WTO-val is együttműködik, és a nemzetközi együttműködést hirdeti. Az ország a legbiztonságosabb és a leggazdagabb országok egyike.


 

Izland
Izland szintén a legbékésebb államok közé tartozik, és igyekszik elkerülni a nemzetközi konfliktusokat. A válság kitörése után a bankok összeomlásával került a hírekbe, de ennek ellenére az ország leginkább a látványos természeti csodáiról híres. Sokan a gleccserek és a vulkánok, no meg a főváros, Reykjavík miatt utaznak ide.

 

Svájc
A másik semlegességéről híres állam a politikailag leginkább stabil országok egyike, ahol az egyik legalacsonyabb a bűncselekmények száma. Bár Svájc nemzetközi szinten politikailag is semleges, erős diplomáciai kapcsolatokat tart fenn a világ országaival.

 

Forrás, fotók: travel.amerikanki.com